Neštěstí italského miliardáře: Utopili mu jachtu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Neštěstí italského miliardáře: Utopili mu jachtu!

Takto vypadala My Song v celé své kráse.
Takto vypadala My Song v celé své kráse. (Foto Twitter)

Svým uším asi nevěřil italský milionář, když se mu ozvala přepravní společnost, která převážela přes moře jeho superjachtu. Plavidlo totiž sklouzlo z trajektu a potopilo se ve Středozemním moři!

Incident se stal za bouře při poslední části plavby mezi španělskou Mallorcou a italským Janovem. Podle prvních zpráv selhala konstrukce, která měla trup obří plachetnice držet na palubě a za kterou je odpovědná posádka. Uvedla to přepravní společnost Peters & May, která plavbu zajišťovala.
„Pro každého, kdo miluje moře, je jeho loď jako druhý domov. Cítím se, jako by mi někdo vypálil dům,“ přiznal smutný majitel Pier Luigi Loro Piana (67).

Superjachta My Song (délka 40 metrů) byla postavena na zakázku za 1,33 miliardy korun pro italského miliardáře a dřívějšího vlastníka značky kašmírové a vlněné módy Loro Piana. Byla držitelem několika ocenění a titulů. V anketě World Superyacht Awards získala primát jako nejlepší jachta vůbec, na loňské regatě RORC Transatlantic Race zase stanovila rychlostní rekord.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.