Studentka z Přerova: Vyrvala spolužačku ze spárů smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Studentka z Přerova: Vyrvala spolužačku ze spárů smrti

Přerov málem zažil tragédii.
Přerov málem zažil tragédii. (Foto Wikipedia, ara)

»Už nechci dál žít….« Děsivé textové zprávy od spolužačky naznačující, že chce spáchat sebevraždu, vyděsily dívku z Přerova natolik, že zalarmovala strážníky. Vyrvala tím kamarádku ze spárů smrti!

Vlahý sobotní večer narušilo studentce z Přerova několik SMS zpráv od kamarádky, ve kterých psala, že hodlá spáchat sebevraždu. První ještě nebrala příliš vážně, myslela si, že je to jen smutná a snažila se ji povzbudit. Přišly však další esemesky, jejichž obsah nevěstil nic dobrého. Dívka nemohla usnout, hlavou se jí honily myšlenky: »Co když to kamarádka myslí vážně?«


Zavolala pomoc
Krátce před půlnocí se rozhodla jednat a zavolala na tísňovou linku městské policie. A bylo to doslova za pět minut dvanáct.
„Ihned jsme vyjeli na adresu, kde by se měla odesílatelka zpráv nacházet. Na zvonění zpočátku nikdo nereagoval, avšak nakonec dívka dveře otevřela a nemuseli jsme dovnitř vstupovat násilím,“ sdělil mluvčí přerovských strážníků Miroslav Komínek a dodal: „Dívka byla bledá, zmatená a bylo jí velmi zle. Uvedla, že spolykala celou krabičku prášků.“

Malátná a zmatená
Okamžitě přivolali sanitku s lékařem. Po celou dobu s dívkou komunikovali a snažili se ji udržet při vědomí. „Byla malátná a zmatená. Záchranka ji následně odvezla do nemocnice. Vše ale nasvědčuje tomu, že by měla být po fyzické stránce pořádku,“ konstatoval Komínek.
Proč chtěla mladá dívka spáchat sebevraždu, se zatím zjistit nepodařilo. Kamarádka jí podle Komínka jednoznačně zachránila život.

PSYCHOLOG NOVÁK: Chtěla být zachráněná
Nejčastějším důvodem, proč má mladý člověk, pocit, že nechce žít, bývá podle psychologa Jiřího Nováka (na snímku) nešťastná láska. „Platí to nejen u dívek, ale i u hochů,“ dodává psycholog. Ve hře podle něj však mohou být teď před prázdninami i problémy ve škole. To, že spolykala prášky, je podle odborníka typicky ženský způsob, jak si sáhnout na život. „Způsob, který zvolila, a především fakt, že předtím zavolala kamarádce, svědčí o tom, že se jednalo spíše o demonstrační pokus. Chtěla být zachráněna,“ míní Novák.

Máte trápení? Svěřte se odborníkům
Nevíte, jak dál? Poraďte se s odborníky na Lince bezpečí pro děti, mládež a studující do 26 let. Anonymně, zdarma a nonstop na telefonním čísle: 116 111

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.