Meghan skřípe zuby: Smetánku opět slízla Kate! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Meghan skřípe zuby: Smetánku opět slízla Kate!

Královna Alžběta a vévodkyně Kate
Královna Alžběta a vévodkyně Kate (profimedia.cz)

I když kolem Meghan (37), u níž se stále neví, zda je už miminko na světě, propuklo hotové šílenství, přesto ale velká pocta od Alžběty II. náleží opět její rivalce, vévodkyni Kate (37).

Královna totiž vévodkyni z Cambridge ocenila nejvyšší královskou hodností  - čestným titulem Dame Grand Cross (Dáma velkého kříže). Kate ocenění od Alžběty II. převzala manželka prince Williama v pondělí 29. Dubna jako dar k výročí svatby s princem.

Pokud jde konkrétně o tento titul, královna jej vždy předává osobně. Alžběta II. se ženu svého vnuka takto poctít podle webu Plus Jeden Deň zejména za její dosavadní práci, kterou vykonává jako členka významné královské rodiny. Od této chvíle Kate může za svým jménem uvádět zkratku GCVO.

Pro zajímavost: stejným titulem už se pyšní i manželka prince Charlese, vévodkyně z Cornwallu, Camilla, nebo princezna Anna. Titul Velká Dáma pak ustanovila roku 1896 královna Viktorie, aby mohla odměňovat členy královské rodiny za jejich individuální práci v rámci monarchie. Těžko ale říct, jestli se stejného ocenění někdy dočká i vévodkyně Meghan.

Na otevřenou zpověď princů a Kate o životě v královské rodině se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.