S jezdkyní (†23) se přišly rozloučit stovky lidí: Milované koně měla i na pohřbu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

S jezdkyní (†23) se přišly rozloučit stovky lidí: Milované koně měla i na pohřbu!

Před rakví s tělem nebohé jezdkyně byla záplava květin a věnců
Před rakví s tělem nebohé jezdkyně byla záplava květin a věnců (Pavel Ryšlink)

Koně pro byli největší láskou a bohužel i osudem. Jezdkyně Jitka Skopalíková (†23) v neděli tragicky zahynula na pardubickém závodišti. Včera ji na poslední cestu vyprovodili dva vraníci.

Rakev na olomoucký hřbitov dopravil smuteční vůz s párem černých koní. Za ním kráčeli zdrcení rodiče, sestra a babička. Do obřadní síně se přišlo rozloučit i 300 kamarádů a známých. Nejprve zazněla píseň Když se zamiluje kůň, pak promluvila nejlepší kamarádka Klára. „Byla součástí mého života a jsem šťastná za chvíle, které jsem mohla s Jíťou prožít. Nedovedu si představit, co teď bude, když už není,“ pronesla v slzách nad rakví.

Nešťastný pád
Jitka se v neděli 21. dubna připravovala na závody v Pardubicích. Při tréninku na jedné překážce kůň sice překážku zdolal, při doskoku však špatně došlápl a i s jezdkyní spadl tak nešťastně, že ji zalehl. I přes okamžitý zásah a veškerou péči lékařů způsobeným zraněním podlehla. Pořadatelé pak závody zrušili.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.