Sezóna chřestu: Chřestové rizoto
POTŘEBUJETE:
2 lžíce olivového oleje
25 g másla
1 cibuli
česnek
300 g rýže
100 ml bílého vína
250 g chřestu
100 g parmazánu
2 lžíce nasekané petržele
300 g kuřecích prsou
kuřecí nebo zeleninový vývar
Vývar dáme do hrnce a budeme ho udržovat mírně teplý. Rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek dle chuti. Poté přidáme rýži a bílé víno a vaříme, dokud se víno nevypaří. Přilijeme cca hrnek vývaru, promícháme a opět dusíme. Až bude vývar téměř vydušený, přidáme další hrnek vývaru a dusíme dalších cca 15 minut. U chřestu oddělíme konce a stonky a nakrájíme na 2 cm silné kousky, ty přidáme k rýži a zalijeme dalším hrnkem vývaru. Vaříme, dokud rýže a chřest nezměknou. Přidáme nasekanou petržel, zbylé máslo, nahrubo nastrouhaný parmazán a vše řádně promícháme. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a opepříme. Opečené vmícháme do rizota. Podáváme posypané zbytkem parmazánu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.