Sezóna chřestu: Polévka z chřestu
POTŘEBUJETE:
8 – 12 stonků chřestu
1 jarní cibulku s natí
4 lžíce másla
1,1/2 l zeleninového vývaru
sůl
mletý pepř
100 ml smetany na vaření
Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme ho na kousky. V hrnci rozpustíme 3 lžíce másla, osmahneme na něm nakrájenou cibulku. Zalijeme ji studeným vývarem, přivedeme k varu a vložíme chřest. Povaříme asi 20 minut doměkka. Několik kousků vyjmeme a dáme stranou, zbytek rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem, zjemníme smetanou a poslední lžící studeného másla. Ozdobíme zbylým chřestem.
Více receptů NAJDETE V TIŠTĚNÉM AHA! PRO ŽENY ČÍSLO 19.