Přiznání Marty Vančurové (70): Největší chyba jejího života | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Přiznání Marty Vančurové (70): Největší chyba jejího života

V současné době Marta hraje v divadle Studio Dva.
V současné době Marta hraje v divadle Studio Dva. (Foto Aha! – Martin Hurda, herminapress.cz)

Svým talentem a křehkou krásou oslnila i v Americe! Marta Vančurová (70) dokonce dostala nabídku z Hollywoodu a mohla se stát světoznámou hvězdou. Práci snů, po které marně touží mnozí její kolegové, ale skromná herečka bez váhání odmítla. Co ji k tomu vedlo?

Nabídka přišla hned po úspěchu jednoho z jejích prvních filmů. Drama Milenci v roce jedna, ve kterém hrála po boku Viktora Preisse (72), totiž slavilo úspěch nejen u nás, ale i v zahraničí.


„Dostala jsem cenu na festivalu v Karlových Varech za hlavní ženskou roli. No, a ten film potom jezdil po spoustě festivalů po celém světě a já s ním, pokud to šlo,“ vzpomínala herečka na období, které jí mohlo změnit život.


Snímek režsiéra Jaroslava Balíka (†71) byl totiž vybrán jako zástupce československého filmu, který se v roce 1974 ucházel o Oscara v sekci cizojazyčný film. „Tenkrát jsem dostala i takovou nabídku do budoucnosti do Hollywoodu, že by mě zastupovali. Měla jsem ale potřebu tady zůstat – s lidma, kterých jsem si vážila, kteří ale bohužel přestávali být aktivní. Spíš jsem dávala přednost místním,“ přiznala dnes bez sebemenší lítosti v rozhovoru pro Český rozhlas Dvojku. Zřejmě tak udělala největší chybu kariéry.
Herečka je naopak ráda, že díky tomu vznikl např. Herzův film Den pro mou lásku. To, že by se na něj po letech koukala, ale nehrozí. „Nikdy jsem se na sebe nechtěla koukat, neměla jsem tu potřebu nebo touhu,“ svěřila jedna z nejskromnějších českých hereckých legend.



Přečtěte si
xsedmikraska
25. 4. 2019 • 19:38

Proč tak schopná a krásná herečka není vidět v Tv? Je to škoda.

tesarl
25. 4. 2019 • 17:19

Marta je na svůj věk pořád ještě kočka a za mlada? Byla to nová Audrey Hepburn, i když trochu jiný styl, ale předvídali ji stejnou slávu. Marta byla nádherná a to hlavně live. Plátno nikdy nebylo schopno ukázat její krásu. Opravdu jedna z nejkrásnějších hereček. Jj sápal se po ni Hollywood, ale tam by ji to zabilo.

janakveton
25. 4. 2019 • 13:31

Já myslím, že to žádná NEJVĚTŠÍ CHYBA jejího života nebyla. Podle mě by neměla na Hollywood žaludek. Dobře, že odmítla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.