Co dohnalo zpěvačku ke kolejím? Šokující pozadí sebevraždy Ivety Bartošové (†48) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Co dohnalo zpěvačku ke kolejím? Šokující pozadí sebevraždy Ivety Bartošové (†48)

Iveta Bartošová
Iveta Bartošová (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl, Profimedia.cz)

Už to bude pět let, kdy 29. dubna na vlakových kolejích v Uhříněvsi vyhasl život zpěvačky Ivety Bartošové (†48). Rána z čistého nebe to zrovna nebyla, zpěvačka trpěla psychickými problémy už dlouhé roky. A manželství s Josefem Rychtářem její situaci bohužel nezlepšilo. Co ale stálo za její přecitlivělostí a labilitou?

Podle Aha! pro ženy se leccos dá vytušit ze slov její maminky Svatavy Bartošové (79), která připomněla mezníky Ivetina života v knížce Má dcera Iveta. Vše vlastně začalo už v porodnici, když maminka Ivety po porodu prvorozené dcery Ivanky od lékařů uslyšela, že má v děloze ještě jedno dítě. „Doktorka na mě dupla a šlo to násilím, bylo to hrozné,“ zavzpomínala na komplikovaný porod paní Svatava. Pro druhé děvčátko neměli prý ani připravené jméno, vůbec s ním nepočítali. Že se bude holčička jmenovat Iveta, podle slov její maminky nakonec rozhodla babička.

Osudná láska k hudbě
Ivetina maminka přiznala, že obě dcery byly z úplně jiného těsta. A Ivetu to jednoznačně táhlo k hudbě, třebaže byla enormně zranitelná. Její otec se v ní navíc prý viděl. „Manžel byl hrozně rád, že Ivetka zpívá, dělal jí pomyšlení. Vozil ji, rozvěšoval plakáty, rád se s ní chlubil a dával najevo, že je jeho dcera,“ vysvětlovala paní Svatava s tím, že ho právě tato skutečnost přivedla k alkoholismu. Její muž zemřel tragicky v roce 2008, kdy spadl ze schodů s 3,8 promile alkoholu v krvi. A to, že pila i Iveta, připisuje paní Svatava právě svému muži. „Určitě tam jsou i kořeny alkoholismu Ivety. Slyšela jsem, že se s tím člověk už narodí,“ domnívá se.

Příliš intenzivní city
I když i sestra Ivety měla na to stát se zpěvačkou a chvíli dokonce vystupovaly obě dívky společně, nakonec se rozkmotřily a Ivana si vybrala jinou životní cestu. Iveta ale do světa showbyznysu v sedmnácti letech vpadla rovnýma nohama. Stačilo, aby v roce 1983 vyhrála soutěž Mladá píseň Jihlava. Tehdy jí učaroval i kolega Petr Sepéši (†25), s nímž nazpívala hit Knoflíky lásky.

„Petr ji bral jako kamarádku, ale Ivetka se uměla velmi rychle zamilovat,“ řekla její maminka s tím, že se poměrně rychle i odmilovávala. Akorát u Petra k tomu nedošlo, protože tragicky zahynul v roce 1985 na železničním přejezdu. Paní Svatava se domnívá, že tak Petr zůstal pro Ivetu navždy idealizovaným partnerem, kterému se v její hlavě už žádný nevyrovnal. Což mohlo odstartovat i její neúspěchy na poli partnerském a manželském, s tím spojené deprese i dramatické životní pády.

Takhle krásná bývala Iveta Bartošová na vrcholu své kariéry: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
IngKecner
27. 4. 2019 • 11:52

Myslím, že nejen fyzickou podobou, ale i povahou to byla taková Marilyn Monroe.Někomu je těžké unést svou slávu.

ktpetr
26. 4. 2019 • 12:09

-=-Najděte nahe zeny ve vašem městě zde : til.pw/nahe

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.