Sofinka (5) vyrvaná babičce z náručí je v pořádku: Podezřelí z únosu za mřížemi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sofinka (5) vyrvaná babičce z náručí je v pořádku: Podezřelí z únosu za mřížemi

Sofinka byla svěřena do péče babičky.
Sofinka byla svěřena do péče babičky.  (Policie České republiky)

Sofinka M. (5) je naživu a zdravá! Policisté dívenku, unesenou v úterý po poledni dvěma muži v pražské Uhříněvsi, našli včera v 6 hodin ráno na letišti ve Vídni. Byla s ní její matka, po které také pátrali. S dcerou má totiž zakázaný styk!

Únosci čekali před domem v ulici Vlasty Průchové, až Sofinka s babičkou půjde na schůzku se svou matkou Zdenkou Amálií M. za přítomnosti úředníků. Pachatelé vytrhli dívenku babičce z náručí, násilím ji naložili do přistaveného terénního volva a ujeli. Pátrání po děvčátku začalo téměř okamžitě, a to nejen napříč celým Českem, ale i v zahraničí.

Skončili v cele

Detektivové ještě týž den v podvečer věděli, kdo má únos na svědomí. „Prvního muže (20) zadrželi kolem šesté večer na parkovišti benzinky na D1 poté, co si jeho auta všiml svědek a zavolal na linku 158,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Druhého podezřelého (41) dopadli o tři hodiny později, když vystoupil z vlaku na nádraží u Krnova. Oba skončili v policejní cele. Za únos jim hrozí až osm let vězení.

Bojovali o dceru

Rodiče dívenky sváděli poslední dva roky o dceru doslova lítý boj. Matka dítěte nařkla otce holčičkyViléma M. z pohlavního zneužívání Sofinky. Policejní vyšetřování to ale po zhruba osmi měsících vyvrátilo a matka byla obžalována z křivého obvinění. Soud se měl uskutečnit včera. „Žena se proto zřejmě rozhodla utéct i s dcerou,“ řekl Aha! otec dítěte.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.