Recepty z piva: Kachna na pivě s nádivkou
POTŘEBUJETE:
1 kachnu
sůl
sušený tymián
máslo
2 cibule
100 g kachních jater
750 ml piva
2 rohlíky
1 vejce
100 g šunky
1 svazek zelené petrželky
mletý pepř
Kachnu omyjeme, očistíme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a okořeníme tymiánem. Pak si připravíme nádivku – na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, podlijeme částí piva a podusíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme je pivem a přidáme vejce, najemno nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Vmícháme podušená játra, osolíme a opepříme. Kachnu naplníme nádivkou, uzavřeme jehlou a dáme na pekáč. Podlijeme trochou vody a pivem a pečeme zvolna ve vyhřáté troubě doměkka a dozlatova. Během pečení otočíme a podléváme výpekem a pivem.
Více pivních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.