Terorista - důchodce stráví 4 roky v base | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Terorista - důchodce stráví 4 roky v base

Muž se před soudem ke všemu přiznal.
Muž se před soudem ke všemu přiznal. (Foto ara)

Potvrzeno! Jaromír Balda (71), který předloni pokácel motorovou pilou na železniční trať u Bakova nad Jizerou dva stromy ve snaze svést to na muslimské migranty, si odsedí čtyři roky ve vězení. Verdikt včera pravomocně potvrdil Vrchní soud v Praze.

Senior je první člověk v Česku odsouzený za teroristický útok. Sympatizant hnutí SPD měl v úmyslu svým činem vyvolat v lidech strach z migrační vlny. Stromy nastražil na koleje v červnu a červenci 2017 a do obou narazily osobní vlaky. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo. Důchodce na místě zanechal i letáky se zvoláním »Alláhu akbar!« (arabsky Bůh je veliký, pozn.red.). Ke všemu se přiznal a řekl, že ho pronásledovaly hrůzostrašné sny o migrantech. „Nejsem terorista, nejsem vrah. Měl jsem jenom strašnej, živočišnej strach o milované české plémě, české lidičky a české písničky,“ řekl včera před soudem.

Porucha osobnosti
Jaromír Balda musí podle rozsudku také zaplatit 300 tisíc korun za způsobenou škodu a podstoupit psychiatrickou léčbu. Podle znalců trpí poruchou osobnosti, sníženou inteligencí a sklony k impulzivnímu jednání.

Přečtěte si
joudajoudovy
17. 4. 2019 • 12:15

sorry, a proc nikdo nehoni okamuru, ktery svymi vyjevy o migrantech tak zblbnul chudaka duchodce? hlavne, ze partajnici SPD nejsou trestne stihani za sve vyroky nebo partaj soudne nezrusi, proc asi? zrejme je okamura ucelove nasazeny, aby nekomu odebiral volebni hlasy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.