Matěj (8) zachránil spolužačku: Kláda by se Elišce zapíchla do hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Matěj (8) zachránil spolužačku: Kláda by se Elišce zapíchla do hlavy!

Zachráněná Eliška.
Zachráněná Eliška. (Foto Aha! – Tonda Tran, ZSS, Asistenční služba)

Pohotovostí a jediným výkřikem zachránil život spolužačce Elišce. Žák 3. třídy Matěj Žížala (8) byl včera jako hrdina oceněn. Při děsivé nehodě na okraji Benešova se do okna autobusu s padesátkou dětí zpíchly mohutné klády.

Školáci jeli 25. března na výlet do pražského Jump parku. Na hlavním tahu z Prahy na České Budějovice zasáhl jejich bus odbočující kamion s nákladem dřeva. „Viděl jsem ty klády, jak se začaly opírat o okno, to začalo bělat. Křikl jsem: Elí, skloň se!“ popisoval děsivou příhodu Matěj.


V momentě, kdy to udělal, se dívka skutečně sehla a ve zlomku vteřiny se na místě, kde seděla, objevila mohutná kláda. S jistotou by ji trefila do hlavy...
„Jsem hrdý na Matěje, který rychle zareagoval,“ pochválil chlapce starosta Bystřice Michal Hodík. Společně s policisty a vedením školy hrdinu veřejně pochválil. „Na to jak jsou malí, tak se možná zachovali lépe, než by se zachovali třeba i dospělí,“ dodal Miroslav Polách z BESIPu.


„Celou dramatickou situaci děti zvládly velmi dobře,“ má jasno policistka Eva Stulíková, která vyzdvihla i jeho spolužačky Aničku, Míšu i Elišku. S trojice dívek seděla na zadních sedadlech a pohotově radila ostatním, co po nehodě dělat.
Viníkovi nehody hrozí dva roky vězení za obecné ohrožení z nedbalosti.



Přečtěte si
minkamalla@...
11. 4. 2019 • 18:13

Nevěřte dietám! To je nehorázná lež, zhubnout pomůže přírodní >> >> www.SlimExtrem.Com

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.