Tvrdá pravidla královské rodiny: Tohle nesmí porušit ani královna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tvrdá pravidla královské rodiny: Tohle nesmí porušit ani královna!

Královna Alžběta II.
Královna Alžběta II. (Profimedia.cz)

Být příslušníkem britské královské rodiny není vždy jednoduché. Její členové se musí řídit protokolem a striktně jej dodržovat. Pravidel existuje nespočet, a některá z nich nemůže porušit ani samotná královna Alžběta II.

Jedním z pravidel, které musí dodržovat i královna se týká hlasování. Důvodem, proč královská rodina nemůže ve volbách hlasovat, je to, že jejich hlas by mohl jednoduše ovlivnit veřejnou míru nespravedlivým způsobem.

Dalším z mnoha pravidel je zákaz hraní monopolů. Podle webu prosvet.cz byl tento zákaz vyhlášen poté, co byl vévoda z Yorku spojován s majetkovou obchodní hrou. Hra údajně vyvolává agresi. 

Každý, kdo jí spolu s Alžbětou II., včetně členů královské rodiny, musí sledovat každý královnin krok a dělat to, co dělá ona. Takže pokud přestane jíst, všichni ostatní u stolu také musí přestat. 

Co se týče oblékání, i tam platí řada přísných pravidel. Členové královské rodiny musí k módě přistupovat sofistikovaným a elegantním způsobem. Proto jejich volba oblečení nesmí podle webu prosvet.cz vysílat nejednoznačné signály. Ve 12. století dokonce byly zakázané kožešiny, ale jak se zdá, bylo tohle pravidlo zapomenuto, jelikož i samotná Alžběta II. byla spatřena s kožešinou.

 Královna si hraje s pejskem:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.