Děsivá nehoda v Brně: Šoféra trolejbusu operovali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Děsivá nehoda v Brně: Šoféra trolejbusu operovali!

Při nehodě tramvaje s trolejbusem v centru Brna se zranilo 40 lidí, z toho 13 těžce.
Při nehodě tramvaje s trolejbusem v centru Brna se zranilo 40 lidí, z toho 13 těžce. (HZS Jihomoravského kraje a ZZS Jihomoravského kraje)

Šofér trolejbusu, který se v pondělí v Brně srazil s tramvají, je po operaci těžce poraněných nohou. Řidiče tramvaje už lékaři pustili domů. Kdy policisté řeknou, proč se vozy srazily?

Oba muži jsou pro policii klíčovými svědky. Jen oni vědí, co přesně se stalo a proč skončilo v nemocnici čtyřicet lidí. S výslechem ale musí vyšetřovatelé ještě počkat, než se oba uzdraví. „Nebudeme nikoho obtěžovat v nemocnici,“ řekl policista David Chaloupka. K dispozici mají detektivové také kamerové záznamy.



Jen šrámy

Spekulace o matce s kočárkem, která měla před trolejbusem přecházet na červenou, se údajně nepotvrdily. Měl patřit mamince, která v trolejbusu cestovala s měsíčním synkem. Miminko při nárazu vypadlo z korbičky. „Nějaký pán ho zvedl ze země a pomohl nám do sanitky,“ vylíčila maminka děsivé okamžiky. Naštěstí si ona i její maličký synek z nehody odnesli jen šrámy a boule.

Čtyři lidi na JIP

Další cestující už takovou kliku neměli. V nemocnici v Bohunicích leží pět lidí. „Lékaři okamžitě operovali dvě paní se zraněnýma nohama. Tři muži utrpěli středně těžká zranění, otřesy mozku a zhmožděniny,“ řekl mluvčí kliniky Pavel Žára. Čtyři další cestující leží se zlomenými žebry a končetinami na JIP u sv. Anny.

Simona (32): Mám zlomenou lícní kost
„Děkuju všem záchranářům,“ napsala z nemocnice cestující Simona. „Mám zlomenou lícní kost a posunutou čelist a pohmožděniny. Ale, díky bohu, žiju. Bylo tam více lidí, co na tom bylo hůř než já,“ svěřila se mladá žena.

Vysoké odškodnění
Účastníci nehody se mohou se svými dotazy obracet na speciální linku 543 171 131. Všichni zranění budou mít nárok na odškodné. V případě zlomenin či operací by mohlo dosahovat statisíců až milionu.

V Brně se srazila tramvaj s trolejbusem:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.