Velikonoční recepty: Vaječné karbanátky
POTŘEBUJETE:
6 natvrdo uvařených vajec
100 ml mléka
hladkou mouku
sůl
čerstvou petrželku
strouhanku
olej na smažení
1 syrové vejce
Na zálivku:
majonézu nebo bílí jogurt
mléko
plnotučnou hořčici
Na pánvi zpěníme na oleji lžíci hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Poté přilijeme asi polovinu mléka, promícháme a necháme dusit asi minutu. Přidáme zbytek mléka, krátce povaříme a dochutíme solí. Přisypeme část najemno nasekané petrželky a nastrouhaná vajíčka. Směs dobře zamícháme a necháme odstát. Těsto by mělo být snadno tvarovatelné. Pokud je řídké, opatrně zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaném syrovém vejci a strouhance a na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme z obou stran. Hotové karbanátky ozdobíme zálivkou z majonézy, mléka a hořčice a petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.