Skandál nejbohatší rodiny Německa: Z hanby rozdali 250 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Skandál nejbohatší rodiny Německa: Z hanby rozdali 250 milionů!

Adolf Hitler.
Adolf Hitler. (Profimedia.cz)

Reimannovy, druhou nejbohatší rodinu Německa, dohnala temná minulost. Čtveřice sourozenců vlastnící obří holdingovou společnost JAB zjistila, že jejich předkové byli nacisté a váleční zločinci! Ze studu se rozhodli dát 10 milionů eur, čili přes 257 milionů korun, na charitu.

JAB Holding Company je konglomerát firem s obrovským zásahem od lesnictví přes módu až po rychlé občerstvení, jeho nejznámějšími součástmi jsou jistě káva Jacobs Douwe Egberts, kosmetika Coty anebo nápoje Dr. Pepper, 7Up a Canada Dry. Firmu založil v roce 1891 Ludwig Reimann. Jak se teď ukázalo, jeho vnuk Albert Reimann st. a pravnuk Albert ml. propadli zrůdné ideologii a stali se nepokrytými obdivovateli Adolfa Hitlera!

Nucené práce
Podezření na jejich »pakt s ďáblem« pojali na základě dokumentů z rodinného archivu současní šéfové JAB Matthias, Renate, Stefan a Wolfgang Reimannovi. V roce 2014 pověřili Mnichovskou univerzitu, aby se pošťourala v rodinné historii, a zpráva vydaná před pár dny vše potvrdila. Mimo jiné to, že Albertové st. a ml. ve 40. letech využívali 175 ruských civilistů a francouzských válečných zajatců k nuceným pracím, přičemž Albert ml. si podle dokumentu Mnichovské univerzity ještě stěžoval, že jsou málo výkonní.


„Je to tak, oba byli vinni a za své činy měli být ve vězení. Když jsme to zjistili, hanbou jsme zbělali jako stěna. Neexistuje žádná výmluva, jejich zločiny jsou nechutné,“ přiznal Peter Harf, mluvčí Reimannových, jejichž majetek se odhaduje na 850 miliard korun.
Rodina slíbila, že jako »odpustek« rozdá několika charitám již zmíněných 10 milionů eur, tedy 257 milionů korun.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.