Problémy kolem muzikálu Freddie: Brzobohatého divadlo v maléru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Problémy kolem muzikálu Freddie: Brzobohatého divadlo v maléru!

Muzikál Freddie
Muzikál Freddie (profimedia.cz)

Jímavý příběh Freddieho Mercuryho (†45) nechytil jen tvůrce oceněného filmu Bohemian Rhapsody. Muzikál Freddie autora Karla Janáka (48) zažil loni v Divadle Radka Brzobohatého boom. Jenže se objevil údajný spor o autorská práva.

Přinesl nečekanou derniéru. „Je mi to velmi líto, a to jak za sebe, kapelu, ale i za ostatní umělce, kteří přípravě tohoto představení věnovali spoustu času a námahy a počítali, že se jim jejich snaha vrátí,“ uvedl v oficiálním vyjádření představitel titulní role Michael Kluch (32). „Víme jen, že došlo ohledně nedodržení autorských práv k tomuto představení k nějakému rozporu, proto jsme asi hráli naposledy,“ psalo se v prohlášení. Držitelé práv údajně nedali svolení k uvedení představení. „My se něčeho, co záměrně obchází autorská práva, zúčastnit nemůžeme, a vlastně ani nechceme,“ říká Kluch, který je též frontmanem skupiny Queenie.

Principálka DRB Romana Goščíková (36) zaslala deníku Aha! své vyjádření. Podle ní úspěšná show nekončí, bude pokračovat už 29. dubna jako Freddie – concert show. A s jinou hvězdou. „V hlavní roli se představí talentovaný Roman Tomeš,“ píše Goščíková v prohlášení. „Výměnu hlavní role považujeme v naší úspěšné koncertní show za běžný zásah a životní vývoj každého divadelního projektu. Všechna práva i autorské honoráře jsou v pořádku,“ dodává ředitelka divadla. V letošním roce plánuje show odehrát ještě několikrát v domovském DRB a také ji uvést po celé ČR.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.