Odporný čin amerického lovce v Zimbabwe: Zabil spícího lva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Odporný čin amerického lovce v Zimbabwe: Zabil spícího lva!

Z úlovku měl neznámý muž evidentně radost.
Z úlovku měl neznámý muž evidentně radost. (Foto Twitter PROTECT ALL WILDLIFE, Facebook)

Tak tohle je mimořádně odporný čin! Světem sociálních sítí koluje video, na kterém lovec zastřelil lva – a to v momentě, kdy zvíře spalo!

Na videu je zachycen lovec, jak puškou namíří na spícího lva, který se sluní v otevřené krajině. Následně muž zmáčkne spoušť. Zvíře se v evidentní agonii probudí a snaží se zjistit, odkud přišel útok.


Než ale pochopí, kolik udeřilo, lovec vystřelí podruhé a potřetí, než ho doprovod zastaví. Pak střelci gratuluje k úlovku: „Velmi pěkný kousek, výjimečný lev,“ říká nad mrtvolou zvířete. „Okay okay, ale víckrát už tohle nedělejte...“ doporučuje mu smířlivě.
Video se objevilo na twitterovém účtu PROTECT ALL WILDLIFE, který upozorňuje na nehumánní zacházení se zvířaty. Zprvu však nebyly známy žádné detaily – datum, lokace nebo identita osob. Průvodce však lovce oslovuje jako „pana Goneyho nebo Gooneyho“ a mluví anglicky se zjevným jihoafrickým přízvukem.

Lvi jsou přitom podle nadace African Wildlife druhem, který by mohl do roku 2050 vyhynout. Video spustilo vlnu nevole na sociálních sítích. Lidé volají po odhalení identity člověka, který tak zbabělým způsobem zbavil lva života. A záhy se díky síle internetu objevilo – má jít o 64letého Američana Guye Gorneyho z města Manhattan v Illinois, lva tímto podlým způsobem složil v Zimbabwe už v roce 2011. V roce 2015 se v televizi CBS chlubil asi 70 trofejemi velkých afrických zvířat.

Tohle lidé střelci vzkazují
„Přál bych si, aby spal a já na něj mohl vylít vařicí vodu. Pak bych sledoval ten jeho děs. Bylo strašné na to koukat.“
„Spící lev, páni, to je ale hrdina!“
„Tohle není lovení nebo sport... To je vražda! #skončeteslovem #bojujtezasvůjsvět“
„I kdyby bylo vzhůru, tak si chudák zvíře nezasloužilo zabít!!! ZAS*ANÝ ZM*D!
„V mém světě by za to mělo být pět let vězení!“
„Spíš by jím měli nakrmit dva lvy, aby ho zaživa snědli.“
„Nechutná a odporná vizitka člověka. Nejsem věřící, ale doufám, že pro tyhle psychopaty existuje zvláštní druh pekla. Je mi z toho nanic.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.