Nejvíce sexy politička světa! A které krásky máme v Česku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nejvíce sexy politička světa! A které krásky máme v Česku?

Mara Carfagna
Mara Carfagna (Foto Facebook, Profimedia.cz, ara)

Jedna dokázala zamotat hlavu italskému premiérovi, o druhé se šuškalo, že randí s vládcem Kremlu. Maru Carfagnovou (43) a Alinu Kabajevovou (35) i po letech řadí web Ranker k nejkrásnějším političkám světa. A s nimi dalších sedm žen z kategorie zralých a tři česká želízka v ohni. Posuďte sami, zda věk opravdu není jen pouhé číslo...

1. Mara Carfagnová (43, Itálie)
Nejkrásnější ministryně světa i nejvíc sexy světový politik. Takto bývalou modelku a showgirl ocenilo několik světových deníků a časopisů. Ve vládě Silvia Berlusconiho byla Carfagnová ministryní rovných příležitostí a záletnický expremiér si kdysi zavařil prohlášením, že „nebýt zadaný, hned by se s ní oženil“. V současnosti je italská kráska místopředsedkyní Sněmovny.

2. Alina Kabajevová (35, Rusko)
Kabajevová je olympijskou vítězkou v moderní gymnastice. Mediální slávu jí však zajistily také spekulace, že je milenkou Vladimira Putina. Lídr Kremlu ale vše popřel. Když její parlamentní kariéra v ruské Dumě v roce 2014 skončila, hbitě tato kráska přešla do čela mediální rady. Zcela jistě jen náhoda...

3. Eva Kailiová (40, Řecko)
Třísetčlenný aténský parlament, kam zasedla v roce 2007 coby jeho nejmladší člen, o sedm let později tato blonďatá kočka vyměnila za evropský. V jeho socialistickém táboře působí dodnes. Evropská média Kailiovou titulovala coby nejoblíbenější političku Řecka. Oblibu si získala ještě jako televizní zprávařka.

4. Orly Levyová (45, Izrael)
Další žena v seznamu, která vyměnila kariéru modelky za kariéru političky. Sexy poslankyni izraelského Knessetu sice byla v začátcích neustále předhazována její mediální sláva, postupem času ale získala reputaci jednoho z nejaktivnějších poslanců. Levyová je vdaná a má čtyři děti.

5. Toireása Ferrisová (38, Irsko)
Radní z irského hrabství Kerry kandidovala před deseti lety – avšak bez úspěchu – do Evropského parlamentu. Od té doby se Ferrisová, členka levicové strany Sinn Fein spojované s Irskou republikánskou armádou, »proslavila« spíše mediálními skandálky, například když si do jedné talkshow vzala příliš krátké sukně...

6. Joanna Muchová (42, Polsko)
Jediná zástupkyně ze středoevropského regionu zastává už dvanáct let funkci v polském Sejmu. Zkušenosti má tato na pohled příjemná dáma také z vlády, v kabinetu Donalda Tuska řešila sport a cestovní ruch. Muchová je rozvedená, což v silně katolickém Polsku bývá stigma.

7. Angela Gerekouová (59, Řecko)
Jedna z nejkrásnějších členek řeckého parlamentu krátce zastávala funkci náměstkyně na ministerstvu kultury. Ostatně z kulturního prostředí politička, které byste její věk vůbec nehádali, vzešla. Gerekouová studovala architekturu v Římě i herectví v Londýně, v minulosti uváděla řeckou verzi pořadu Hry bez hranic.

8. Luciana Leónová (40, Peru)
Na politickou dráhu zlanařil tuto blond jihoamerickou šelmičku nejspíše její otec, někdejší ministr rybolovu. Vystudovaná právnička je dnes členkou peruánského Kongresu. Ačkoliv v roce 2008 se její jméno objevilo v souvislosti s ropným skandálem, o rok později získala zadostiučinění v podobě titulu nejhezčí světové političky.

9. Sethrida Geageaová (51, Libanon)
Celých jedenáct let jako lvice Sethrida bojovala za propuštění svého muže Samira z vězení, uvězněného v důsledku syrské okupace Libanonu. Když se syrské síly nakonec ze země stáhly a manžel se v roce 2005 dostal na svobodu, kroky této arabské křesťanské političky zamířily do tamního parlamentu.

Česká želízka v ohni podle Aha!

Dita Charanzová (43, za ANO)
V Evropském parlamentu má Česko 21 poslanců, jen pět z nich jsou zástupkyně něžného pohlaví a opravdu jen jedna vyčnívá. Matka dvou dcer Charanzová funkci obhajuje také v letošních květnových eurovolbách pod vlajkou hnutí Andreje Babiš. Tvrdí, že práce je za ní vidět.

Monika Oborná (29, ANO)
Snížit průměrný věk členů české dolní komory Parlamentu na současných 47,5 roku se podařilo díky vstupu Pirátů, ale také Oborné. A ačkoliv poslankyně nepatří k těm nejviditelnějším zástupcům Babišova hnutí ve Sněmovně, na blondýnky obecně se dobře kouká...

Zuzana Majerová Zahradníková (46, ODS)
Česká Wikipedie uvádí, že Zahradníková, olomoucká rodačka, v revolučních dnech roku 89 organizovala studentské stávky a stála u vzniku Občanského fóra. Než v říjnu 2017 vplula do Sněmovny, pracovala jako tlumočnice i manažerka komunikace.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.