Stanislav Zindulka (†86): Dobrovolně na smrt? ODMÍTL SE LÉČIT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Stanislav Zindulka (†86): Dobrovolně na smrt? ODMÍTL SE LÉČIT!

Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka (Foto pro Aha! – ČT, ara)

Odchod Stanislava Zindulky (†86) hluboce zasáhl jeho dlouholetou kamarádku, herečku Blanku Bohdanovou (89). Právě ona byla jeho důvěrnicí při nejtěžším rozhodování v životě – podstoupit náročnou léčbu, nebo důstojně dožít...

Přátelé v životě i na jevišti, tak herečka popsala svůj vztah k hrdinovi seriálů Vlak dětství a naděje či Četnické humoresky, který ve čtvrtek podlehl vážné nemoci. Zpočátku to vypadalo, že ho o život připravil »jen« zápal plic, ale bylo to bohužel horší.


„On se s vážnou nemocí pral už velmi dlouho a slovy nedokážu popsat, jak moc je mi smutno z toho, že odešel. Byl za mnou a radil se, jestli má podstoupit náročnou léčbu, nebo důstojně dožít a užívat si života,“ prozradila deníku Aha! Bohdanová, která se Zindulkou vystupovala přes pět let v pražském Činoherním klubu v kusu pro dva herce Moje strašidlo.

Otázku, zda herec bojoval s rakovinou, nechala s ohledem na jeho rodinu bez odpovědi. Svého milovaného kolegu ale plně podpořila ve volbě nepodstupovat léčení. „Díky tomuto rozhodnutí mohl ještě stát na jevišti, jezdit na zájezdy a dělat to, co miloval,“ řekla Aha! herečka. „Před pár dny jsem mu psala esemesku, tak věřím, že se k němu ještě dostala... On měl fantastickou rodinu, díky které mohl dožít doma. Nikdy jim nepřestanu být vděčná za to, jak skvěle se k němu zachovali. Mohl vydechnout naposledy obklopen svými milovanými,“ kvitovala Bohdanová s povděkem.
Herečka se poslední dobou straní velké společnosti, proto neplánuje ani zúčastnit se pohřbu. Raději prý doma v tichu zavzpomíná na krásné chvíle, které s kamarádem Standou prožila...

Kolegové to věděli
O tom, že herec trpěl vážnou nemocí, měla tušení jen jeho rodina a kolegové z Činoherního klubu, který byl jeho druhým domovem. „Věděl to Standa a věděli jsme to i my. Věděli jsme to od poloviny prosince, kdy hrál v Činoheráku svoje poslední představení a vůbec mu nebylo dobře. Věděli jsme, že se jeho nemoc vrátila, tentokrát naposledy. Stanislav Zindulka zemřel dnes po poledni mezi svou rodinou, klidně a pokojně,“ oznámilo ve čtvrtek večer divadlo na svých webových stránkách...

Herec Stanislav Zindulka na vernisáži Sedmičky Josefa Lady:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
janakveton
23. 3. 2019 • 13:45

Rovněž mě to zasáhlo, není to až tak dlouho, co jsem na něm byla v Divadle Karla Hackera v Kobylisích, kde hrál i jeho syn Jakub, no ale ať už ho zabilo cokoli, dříve se takovému věku říkávalo "požehnaný věk". To když někdo zemře kolem padesátky, víc to všechny jistě zasáhne.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.