Půjčka do výplaty - na co dát pozor? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Půjčka do výplaty vypadá neškodně…

 (COOL CREDIT)

… její následky ale mohou být fatální. Půjčit si pár tisíc a s obdržením výplaty je zase splatit vypadá jako neškodný způsob, jak vyřešit krátkodobý nedostatek peněz. Jenže právě u tohoto typu úvěru začíná spousta lidí, kteří se pak dostanou do dluhové pasti. Jak do ní nespadnout?

V některých domácnostech stačí příjmy tak akorát pokrýt výdaje. Po zaplacení nájmu, energií a dalších povinných plateb zbyde tak sotva, aby se z toho dalo vyžít do další výplaty. Dlouhodobě by to tímto způsobem fungovat nemělo, nicméně některé rodiny takhle žijí. Problém přijde ve chvíli, kdy se objeví nečekaný výdaj – rozbije se auto, přestane fungovat pračka, dítě jede na lyžařský kurz. Pak přijde vhod právě půjčka do výplaty.

Kdy se půjčka do výplaty hodí a kdy ne?

Půjčky do výplaty počítají s tím, že vám chybí jen pár tisíc korun a jde o krátkodobý nedostatek. V rámci těchto úvěrů tedy získáte pouze několik tisíc, navíc je budete muset za měsíc vrátit. Za poplatek si dobu splácení jistě budete moci prodloužit, ale tím už se vám zvyšují náklady. Půjčky do výplaty jsou stavěné jako krátkodobé.

Tento typ úvěru je tedy vhodný ve chvíli, kdy vás potká opravdu jednorázový nedostatek financí, z něhož se budete schopní během měsíce či dvou vyhrabat. Absolutně nepřijatelný je ve chvíli, kdy se do finanční tísně dostáváte pravidelně. V takovém případě byste velmi snadno spadli do nekonečného kruhu půjčování si a splácení.

Tento typ úvěru je především rychlý

Jestli půjčky do výplaty něčím vynikají, je to určitě rychlost. Jelikož vám poskytovatel půjčuje jen několik tisíc korun (zpravidla do 15-20 tisíc Kč), nebude po vás požadovat žádné dokazování příjmu či ručení nemovitostí. Někteří lákají na to, že neprověřují žádné registry, nicméně od takových možná dejte ruce raději pryč. Toto opatření je totiž i vaší ochranou. Pokud vás někdo najde v nejznámějším registru dlužníků SOLUS a bez problémů vám půjčí, je si jistě dobře vědom toho, že nakonec nebudete mít na splátky a on na vás hodně vydělá.

Půjčku do výplaty lze často zřídit online nebo prostřednictvím SMS zprávy. U bankovních společností se s ní prakticky nesetkáte, pro ty není zajímavé půjčit vám pět tisíc. Zamiřte tedy k nebankovním poskytovatelům.

Vyřiďte si půjčku do výplaty do deseti minut

Někteří lákají na rychlost, která se zdá být snad až neuvěřitelná. Příkladem je společnost Cool Credit, která během běžné pracovní doby slibuje dodání peněz do deseti minut od odeslání žádosti. Budou po vás chtít pouze:

  • podepsat smlouvu pomocí SMS (1 minuta)
  • přiložit kopii OP (2 minuty)
  • přiložit výpis z účtu (2 minuty)

Sami si pak nechávají 5 minut na vyhodnocení žádosti. Centrální registr dlužníků, NRKI, SOLUS ani BRKI neprověřují, ale dívají se do registru exekucí a insolvencí. Dělají to pro vaši vlastní bezpečnost. Půjčují od tisícovky až do dvaceti tisíc. Více informací najdete přímo na webu CoolCredit.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.