Věra Bílá (†64): Pohřeb jako královna! Kompletní scénář | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Věra Bílá (†64): Pohřeb jako královna! Kompletní scénář

Zpěvačka Věra Bílá
Zpěvačka Věra Bílá (Blesk - Karel Kopáč)

Pohřeb nekorunované královny romského zpěvu Věry Bílé (†64) promění Rokycany v obří slavnost, kde se bude plakat, smát, truchlit a veselit. A to všechno za doprovodu živé hudby. Kde na to ale vezmou peníze?

„Zbylo nás pět sourozenců a boháči opravdu nejsme. Snad se nějak složíme a pomohou také dobří lidé,“ doufá zpěvaččin bratr Ladislav Giňa (55). Věra si totiž na pohřeb rozhodně nešetřila. Měla dokonce finanční problém s posledním rozloučením s vlastním manželem. Tehdy jí podal pomocnou ruku v podobě 20 tisíc korun i hitmaker Michal David (58), který si zpěvačky nesmírně vážil a obdivoval ji. Přispěje i na její pohřeb? To Giňa netuší.

chtějí sbohem,“ říká Aha! zpěvaččin bratr, který spolu s ostatními sourozenci poslední rozloučení s královnou romského zpěvu připravuje. Smuteční akt formou mše se odehraje příští sobotu 23. března od 10.45 v kostele v Rokycanech. 

„Celá naše rodina Giňů jsme katolíci. Promluví pan farář před otevřenou rakví a celou ceremonii bude doprovázet před i potom živá hudba. Už se ozvali i příbuzní ze Slovenska, že přijedou zahrát. Jsme muzikantská rodina, tak ať to stojí za to,“ pokračuje Giňa, který pohřeb pojal jako velkolepý koncert na počest Věry. „Všude bude slyšet cigánský pláč, ale i smích. To všechno k pohřbu patří,“ dodává zpěvaččin bratr.

Rakev? Snad bratři umí stlouct pár prkýnek...
Bílá prý bude do rakve uložena v černé garderobě, kterou měla nejraději. „Výběr šatů mají na starosti ženy z našich rodin,“ prozradil Giňa s tím, že i rakev by měla být černá. Truhla pro Věru zamotala ale celé rodině hlavu. Její atypické rozměry si vyžádaly rakev zhotovenou na míru. „Nechali jsme si ukázat několik rakví, žádná ale nevyhovovala, i když sestra v posledních měsících zhubla...“ dodal zpěvaččin bratr. „Mám prý jíst dietně. Kvůli cukrovce, srdci a tak. Co to ale je život bez řízků? To není život! A s rakví? To ať si potom poradí. Snad moji bratři umí stlouct pár prkýnek,“ žertovala ještě minulý rok Věra.

Zdrcený Jan Bendig o smrti Věry Bílé (†64): Zemřela 3 dny před naším turné!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.