Ošetřovatelka geniálního vědce: Zanedbávala péči o Stephena Hawkinga! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ošetřovatelka geniálního vědce: Zanedbávala péči o Stephena Hawkinga!

Dowdyová společně s Hawkingem navštívila i britskou královnu Alžbětu II.
Dowdyová společně s Hawkingem navštívila i britskou královnu Alžbětu II. (Foto Profimedia.cz)

Britské orgány v úterý zakázaly vykonávat činnost jedné z bývalých ošetřovatelek vědce Stephena Hawkinga (†76). Zjistily totiž, že zanedbávala péči o své klienty, a to včetně Hawkinga!

Patricia Dowdyová (61) pracovala jako sestra pro Hawkinga v letech 1999 až 2004 a znovu od července 2013 do března 2016. Pak však rodina pojala podezření a Dowdyová na své pozici skončila.


Letos v únoru začala slyšení Rady ošetřovatelství a porodní asistence za zavřenými dveřmi. Nyní již bývalá sestra byla mimo zanedbávání svých ošetřovatelských povinností nařčena také z blíže nespecifikovaných podvodů včetně zpronevěry peněz Hawkingovy rodiny!
Dowdyová se k celé situaci nevyjádřila. Členové Hawkingovy rodiny naopak vyjádřili svoji radost nad tím, že ostatní si nebudou muset projít tím, co s tímto individuem zažili oni.

Razí mu mince s dírou
U příležitosti uplynutí jednoho roku od smrti Stephena Hawkinga představila Britská královská mincovna novou minci v hodnotě 50 pencí. Na ní bude vedle vědcova jména i vzorec zakřivení časoprostoru a černá díra, jejímž studiem se vědec zabýval. Design mince v této podobě schválila Hawkingova dcera Lucy. „Je to velké ocenění mého otce,“ uvedla.

Poslední rozloučení se zesnulým vědcem Stephenem Hawkingem (†76):



Přečtěte si
lorrrika.1@...
14. 3. 2019 • 17:57

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.Com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.