Rozdával zabijáckou marihuanu: Kuřák po ní zkolaboval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rozdával zabijáckou marihuanu: Kuřák po ní zkolaboval!

Zabavená marihuana.
Zabavená marihuana. (Foto PČR)

 Této »zombie drogy« se bálo celé Ostravsko! Po vykouření syntetické marihuany tam loni zemřeli dva lidé, 21 se jich přiotrávilo. Za to, že »trávu« rozdával, je souzený dealer Štefan V. (23).

„Dal mi ji v tramvaji neznámý člověk,“ tvrdil Štefan V. přezdívaný Pilčík do protokolu policistům. Ten přiotrávil marihuanou nazvanou Bakiba dalších sedm lidí. Prvním byl kolega z práce Zdeněk Ch. (23). Jen si jednou potáhl a upadl do bezvědomí. Přímo z fabriky ho v noci odvezla sanita. Kouřit dal Pilčík podle obžaloby i Libuši B. (dnes 17) a jejímu příteli Tomáši H. (dnes 17). I ti měli zdravotní problémy. Dealerovi hrozí až pět let vězení, k soudu ale včera nepřišel.

Zabíjí zapitá alkoholem

Muži intoxikovaní Pilčíkovou drogou měli štěstí, že před jejím vykouřením nepili alkohol. Tato kombinace loni v Ostravě a Opavě zabila dva muže (32 a 45). „Značné zdravotní obtíže může přinést i první experimentování s touto syntetickou látkou,“ varuje policistka Gabriela Pokorná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.