Zpěvačka Věra Bílá (†64): UMŘELA S EXEKUTORY ZA ZÁDY! Dluh 200 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zpěvačka Věra Bílá (†64): UMŘELA S EXEKUTORY ZA ZÁDY! Dluh 200 000 Kč!

Poslední roky života strávila Věra Bílá opuštěná.
Poslední roky života strávila Věra Bílá opuštěná. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Hudební svět přišel o další legendu. V úterý ráno prohrála boj o život romská zpěvačka Věra Bílá (†64). Zemřela sama a se statisícovými dluhy. 

V pondělí hodinu před půlnocí ji záchranka z ubytovny v Rokycanech převezla ve vážném stavu do Fakultní nemocnice v Plzni, kde se ji lékařům nepodařilo zachránit. Informaci o smrti zpěvačky potvrdil Aha! její synovec, který se z nečekaného odchodu tety zhroutil.

Byl to infarkt

Příčinou smrti byl infarkt. Její srdce už nevydrželo rány, které od osudu dostalo. Po smrti manžela Františka (†59) a stejnojmenného syna (†33), kteří zemřeli krátce po sobě před šesti roky, trpěla samotou. „Už nikoho nemám, nikdo za mnou nechodí, rodina mě nenavštěvuje. Kdybych měla peníze, tak občas přijedou, ale takhle nikdo nechodí,“ stěžovala si zpěvačka, která navíc roky bojovala s dluhy.

Neplatila nájem

Od srpna 2016 na ni bylo uvaleno sedm exekucí v celkové částce 201 678 Kč. Peníze po ní vymáhají především za neplacení nájmu, plynu a elektřiny v rokycanském bytě, kde bydlela se zesnulým mužem. Nakonec skončila v ubytovně v Rokycanech. „Tady já dožiju a taky umřu. Slíbila jsem to mému manželovi, že už odtud nikam nepůjdu,“ přiznala Aha! při posledním rozhovoru před měsícem.

Na mizině

Přestože ještě před smrtí tvrdila, že dluhy splácela, smazat je se jí nedařilo. „Měsíčně platím 2200 korun a můj příjem je jenom vdovský důchod, který je něco přes pět tisíc. Tak si spočítejte, kolik mě zbude,“ stěžovala si již dříve Věra. „Na důchod ještě nárok nemám. Naštěstí za mě platí zdravotní a sociální.“ Na dno ji stáhlo gamblerství. 

Pokus o sebevraždu

Problémy s penězi a samota ji dokonce před třemi roky dohnaly k zoufalému kroku. Zpěvačka se pokusila o sebevraždu spolykáním prášků. „Měla jsem problémy, nebylo mi psychicky dobře, ale dobré je to už. Nebavilo mě žít, tak jsem se to snažila nějak řešit,“ přiznala tehdy, po tom, co ji lékaři zachránili. Spravit její bolavé srdce se jim včera už ale nepodařilo.

Miláček světového publika

K tomu, že Bílá zemře v chudobě, jí přitom na začátku kariéry nikdy nepředpovídal. Jednu dobu to dokonce vypadalo, že se stane nejznámější českou zpěvačkou v zahraničí. Na soukromém koncertě zazpívala i Billu Clintonovi (72) a vyprodala celé sály, například Královskou operu v Madridu. Bílou pomohla objevit Zuzana Navarová (†45), která zpěvačku dovedla i s Kale k první desce Rom-pop. Manažer Jiří Smetana zajistil vystoupení v Paříži, Londýně či New Yorku.

Velký návrat se nekonal

Zpěvačka zemřela tři dny před koncertem v Sokolově, který měl být jejím velkým návratem na pódia. O poslední comeback se pokoušela se zpěvákem Janem Bendigem (25), se kterým ještě před pár dny natočila klip. „Mé srdce pláče... Nenalézám správná slova. Dnes zemřela vždy úžasná Věra Bílá. Legenda, kterou jsem od malička obdivoval a miloval. A se kterou jsem v posledních dnech měl štěstí spolupracovat a poznat jí tak blíže. Ukázala mi, že i přes svá trápení má velké srdíčko, smysl pro humor a stále plno elánu,“ napsal zpěvák na sociální síti.

 Záběry z dokumentu Poslední naděje Věry Bílé

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.