Polívka a jeho ženy Chantal a Marcela: Setkání nad rakví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Polívka a jeho ženy Chantal a Marcela: Setkání nad rakví

V brněnském krematoriu se rozloučila rodina, kolegové a přátelé s hercem Jiřím Pechou (†74), který zemřel minulou středu.
V brněnském krematoriu se rozloučila rodina, kolegové a přátelé s hercem Jiřím Pechou (†74), který zemřel minulou středu. (Paparazzi)

Spojila je kamarádova smrt! Poslední sbohem herci Jiřímu Pechovi (†74), který zemřel minulý čtvrtek po zdlouhavých zdravotních problémech, přišli do brněnského krematoria dát také Boleslav Polívka (69) s exmanželkou Chantal Poullainovou (62) a současnou partnerkou Marcelou Černou (48).

Pechův celoživotní parťák a největší kamarád dokonce mluvil nad rakví. „Peco, boží člověče, nikdy na tebe nezapomeneme! Sbohem!“ pronesl Polívka rozechvělým hlasem. Svou řečí dojal nejen vdovu Janu Pechovou, ale i obě své osudové ženy, které skrývaly slzy za černými brýlemi. Chantal byl oporou jejich syn Vladimír Polívka (29), Marcele zase jejich synové Jan (15) a František (12).

„S Pecou jsme si byli hrozně blízcí, takoví pobratimové. Dokázal vytvořit role nejen plebejské, ale i ty náročnější. Čas, který jsme spolu strávili v divadle, ve filmech, ve zkušebnách, ale i v hospodách, nikdo nespočítá,“ svěřil deníku Aha! viditelně dojatý Bolek, v jehož divadle Pecha dlouhá léta účinkoval. Společně vystupovali v inscenacích Variace na chlast, Čekání na Godota a v mnoha dalších.

Klepání na nebeskou bránu

V obřadní síni několikrát zazněl Pechův hlas v podobě hlášek z jeho nejznámějších rolí (anděl dr. Strážný z Dědictví aneb Kurvahošigutntág, starý Lotrando z pohádky Lotrando a Zubejda aj.). Hudební doprovod na jeho počest hrál písně z Divadla na Provázku či slavné Čekej tiše od Evy Olmerové (†59). Na závěr zazněla legendární píseň Knocking’ on Heaven’s Door (Klepání na nebeskou bránu).

 Boleslav Polívka o svém příteli Jiřím Pechovi



Přečtěte si
milosgrigo...@...
6. 3. 2019 • 18:21

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.Com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.