Nevídaný případ střelby před školou: Oběť s dírou v hrudi je útočník...střelec je zároveň oběť | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nevídaný případ střelby před školou: Oběť s dírou v hrudi je útočník...střelec je zároveň oběť

Trenér plavání Petr Hašek (uprostřed).
Trenér plavání Petr Hašek (uprostřed).  (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Pár desítek vteřin rozmetalo na trosky životy dvou slušných mladých mužů. Jejich loňská březnová hádka před školou v Brně kvůli kurzu plavání vyústila v bitku a krvavou přestřelku!

Kriminalisté ani právníci podobný případ nepamatují. Útočník je zároveň obětí a oběť útočníkem! Státní zástupci totiž obžalovali oba dva. Trenér plavání Petr H. (26), jenž zasáhl agresivního otce Zdeňka P. (34) do hrudníku, čelí stíhání za pokus o zabití. Hrozí mu 10 let kriminálu. Postřelený muž, ajťák, který spor vyvolal a střílel také, má na triku obžalobu z pokusu o vraždu a vyhlídku na 18 let za mřížemi!

Už měsíc před střelbou měl otec Zdeněk P. ve škole konflikt kvůli tomu, že musel na syna čekat venku před budovou. Školnici nazval „cvičenou opicí a starou rašplí“. Před další lekcí chtěl trenér rodiči, který opět »školil« školnici, domluvit. Ten vytáhl svůj 9mm lugger s 15 náboji. „Bál jsem se. Utíkal jsem před trenérem. Zády k němu jsem dvakrát vystřelil do vzduchu,“ popsal konflikt Zdeněk P. Následně se dostali do potyčky, trenér se zbraně zmocnil a prostřelil mu hrudník. „Šel jsem po zbrani, chtěl jsem mu ji sebrat,“ hájil se trenér. Bál se prý, že vzteklý a ozbrojený rodič v maskáčích a vojenských botách může ohrozit i další lidi a děti u školy.

Víte, že…

…otci Zdeňku P., přestože skončil po průstřelu hrudníku v kritickém stavu, hrozí 18 let za pokus o vraždu? Útok vyprovokoval.
…trenérovi Petru H. hrozí za pokus o zabití 10 let?

IT konzultant Zdeněk P.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.