Jiří Pomeje (†54): Manželka Andrea promluvila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiří Pomeje (†54): Manželka Andrea promluvila!

Jiří Pomeje s manželkou
Jiří Pomeje s manželkou (Aha! Karel Kopáč)

Jeho stav se den ode dne zhoršoval a za poslední měsíc ztratil třetinu své váhy. Jiřímu Pomeje (†54) vzala život zákeřná rakovina. Zemřel včera po 16. hodině v Nemocnici Na Pleši, kde se lékaři snažili zmírnit velké bolesti.

V květnu v roce 2017 mu objevili rakovinu hrtanu a herec a dabér podstoupil 33 ozařování a nakonec se rozhodl, že nemoc vyhladoví, ale tím, že popíjel jen zeleninové šťávy, se jeho stav zhoršil a nevyhnul se ani operaci, při které přišel o hlas. Po propuštění z nemocnice nezačal nový život a propadl alkoholu, jeho manželka Andrea (30) jeho excesy nezvládala a i s dcerou Aničkou (5) ho musela opustit.

Jiří propadal do ještě větších depresí a nakonec musel zakročit jeho nejlepší kamarád Pavel Pásek (51) a tatínek. Bolesti kyčle, na které si tak stěžoval, se ukázaly být fatální. Loni v listopadu se ukázalo, že se rakovina vrátila. Jako by nestačilo, že ho připravila o hlas. Teď mu napadla jeho kosti a postupovala do celého těla. Podle lékařů byla další léčba zbytečná. Chemoterapie by nic nevyřešily, pouze by Jiřímu zhoršily už tak velké trápení.

Proto byl začátkem roku převezen z Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích do Nemocnici Na Pleši, která se specializuje na onkologicky nemocné pacienty. I když stav Jiřího byl velmi vážný, on se nevzdával. „Já o tom nechci vůbec přemýšlet. Neptám se, nechci nic vědět. Chci ještě chvilku žít a být se svojí dcerou, kterou už k maturitě asi nedoprovodím. A to jsem moc chtěl,“ řekl deníku Aha! začátkem ledna.

Pak vzala nemoc rychlý spád, byly dny, kdy na tom byl o něco lépe a pak zase hůře. Pavel Pásek za ním byl v neděli a měl pocit, že se zlepšil. O to víc ho v úterý zpráva o jeho skonu velmi zasáhla

Byl to velký snílek
Manželka Andrea Pomeje (30): „Je zbytečné teď cokoliv říkat.“

Režisér Zdeněk Troška (65): „Škoda každého mladého života, který vyhasne. Jirka byl kamarád, velký snílek, někdy až na úkor svého zdraví. Ale rozhodně to byl strašně hodný kluk, který mi už teď moc chybí.“

Vaz mu zlomila Andělská tvář
Pomeje byl herec a vynikající dabér, který svůj hlas propůjčil kolegům, jako byli Sylvester Stallone, Jean-Claude van Damme a Patrick Swayze. Později se jako producent podílel na filmech Z pekla štěstí, Princezna ze mlejna a Andělská tvář. Financování posledně jmenovaného filmu ho přivedlo do finanční tísně. Byla na něj uvalena exekuce a zadlužený Pomeje se musel za poškozování věřitele zpovídat u soudu. Kauzu ukončila až amnestie prezidenta Václava Klause v roce 2013.

Na video s Jiřím Pomejem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.