Kam vyrazit na ten pravý Eurovíkend? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kam vyrazit na ten pravý Eurovíkend?

 (www.pixabay.com)

Rádi byste si o víkendu odpočinuli i mimo Českou republiku? Tak to pro vás máme 2 zajímavé tipy na ten nejlepší zahraniční víkend po Evropě.

Německo – Drážďany

Drážďany jsou jedním z největších lákadel Eurovíkendů všech Čechů. Nejen, že se z Prahy do centra města dostanete autem za necelé dvě hodinky, ale můžete si zde užít výhodné nákupy a procházky historickým centrem města. V Drážďanech nezapomeňte na nákupy oblečení zajít do oblíbeného a dostupného Primarku a za historií města zase do Zwingeru. Zwinger je hlavním barokním lákadlem Drážďan a tvoří ho několik budov s krásnými zahradami uvnitř komplexu.

Holandsko – Breda

Do Holandska vyrážejí turisté hlavně směrem na Amsterdam, Rotterdam či Eindhoven. My pro vás ale máme jedinečný tip v podobě menšího holandského města Breda. Město leží blízko hranice s Belgií a z vlakového nádraží se můžete dopravit jak do Amsterdamu, tak i do Bruselu či blízko ležících Antverp.

.

Samotná Breda nabízí vyžití celé rodině. Můžete si zde užít holandskou pohodu místních restaurací, zajít si na nákupy od centra města či posedět v místním parku. Pokud cestujete s dětmi, využijte možnosti navštívit zábavní park Efteling, který je od města vzdálený zhruba 35 kilometrů.

Cestovní pojištění na Eurovíkend

Nalákali jsme vás a rádi byste vyrazili co nejdříve? Nezapomeňte na sjednání cestovního pojištění a vyzrajte na všechny nástrahy cestování do zahraničí. I když jsme členy Evropské Unie, kartička EHIC, tedy Evropský průkaz zdravotního pojištění, se vztahuje pouze na nezbytně nutné lékařské ošetření. Cestovní pojištění vám naopak může pomoci v takových nenadálých situacích, jakými jsou zpoždění letu, poškození zavazadla či ztráta dokladů.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.