Honza Musil dva měsíce po pádu: ZPOVĚĎ O INVALIDNÍM ŽIVOTĚ! A o řezání do těla zaživa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Honza Musil dva měsíce po pádu: ZPOVĚĎ O INVALIDNÍM ŽIVOTĚ! A o řezání do těla zaživa

Honza Musil
Honza Musil (Aha! Dan Černovský)

Postavil se na nohy a i přes obrovskou bolest je pomalu rozhýbává. Navzdory velkým pokrokům jsou ale lékaři v případě Honzy Musila (51) opatrní. Po osudném pádu ze štaflí, při kterém si moderátor před dvěma měsíci přerazil páteř, zlomil devět obratlů a propíchl plíci, mu stále nemohou potvrdit, že bude chodit jako předtím. 

Má za sebou tři náročné operace, nemůže si pořád sednout, ale díky bolestivému rozcvičování ho nohy lépe poslouchají, byť si každý krůček musí jistit. „To, že už stojím a chodím o berlích, je výsledkem obrovské dřiny a trpělivosti mých lékařů a fyzioterapeutů. Jsou neuvěřitelní, a byť to bolí – na každé cvičení se moc těším. Patří jim velký dík,“ vzkázal moderátor z nemocnice a všichni si tak mysleli, že mu doktoři po dvou měsících od nehody řekli, co bude dál.

Tři týdny strachu

„Žádné datum, kdy bych mohl odejít z nemocnice domů, ani konkrétnější lékařské prognózy neexistují, i když se malinko daří. Je to běh na dlouhou trať,“ napsal deníku Aha! Musil. „Už bych se rozhodně nechtěl dočkat léta v nemocnici. Teď jsem v té fázi, že jsem po třetí operaci a výsledné resumé od lékařů mě čeká za tři týdny, kdy mi řeknou, jak budu rehabilitovat a kam se to posune,“ prozradil na TV Barrandov. Za několik měsíců by mu měli při dalším chirurgickém zákroku odstranit kovovou destičku, kterou mu po zlomení páteře voperovali.

Další operace

„Už mi vytáhli svorky, které jsem měl místo klasických stehů. Čeká mě ještě CT vyšetření a kontroly po třetí operaci. Pak se rozhodne, co bude dál,“ svěřil se časopisu Sedmička. „Člověk musí malinko počítat s tím, že to nemusí být tak dobrý, jak by si přál,“ dodal Honza opatrně.

Řezání zaživa!

Krom bolestivého cvičení má za sebou i hodně traumatizující zákroky. „Ve vinohradské nemocnici mi dělali zaživa díru mezi žebry. Kdyby mi to někdo řekl dopředu, tak uteču, ale tam jsem to chtěl mít za sebou,“ popsal Musil hrůznou zkušenost. Daleko víc ho teď děsí narkóza, kterou špatně snáší a znamená pro něj pokaždé krok zpět.

Tři operace:

1. operace zlomené páteře, devíti žeber a propíchlé plíce

2. revize rozdrcených obratlů

3. stabilizace

Honza Musil po třech operacích zase chodí! Podívejte se na jeho první kroky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
majojo
24. 2. 2019 • 09:14

No, tenhle například neumí vyšplhat na štafle.....

majojo
24. 2. 2019 • 09:12

Honzíku, až budeš na vozíku třetím rokem, pak teprve začni žvatlat o invalidním životě. Zatím se ti houby děje, to mi věř.

blaylockap...@...
23. 2. 2019 • 21:41

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

travina
23. 2. 2019 • 13:11

Mirko Semeráková .... ubohé je, že vůbec takovou hnusnou myšlenku můžete mít!!! Vaše IQ musí být na nule, když si můžete takovou to věc myslet!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.