Což takhle dát si květák: Krémová polévka
POTŘEBUJETE:
1 lžíci másla
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 lžičku sušeného tymiánu
1 bobkový list
1,6 kg květáku
500 g brambor
750 ml zeleninového vývaru
500 ml mléka
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce parmazánu
V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česneku, tymián a bobkový list, chvíli mícháme a pak přidáme květák rozebraný na růžičky (asi 100 g si necháme stranou) a oloupané pokrájené brambory. Zalijeme vývarem a mlékem. Vaříme asi 20 minut doměkka, pak polévku rozmixujeme, smícháme smetanu, osolíme a opepříme. Zbylý květák promícháme s olivovým olejem a parmazánem, na pánvi ho opečeme dozlatova a dokřupava. Podáváme ozdobené opečeným květákem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.