Karl Lagerfeld (†85) : Sudba věštkyně se vyplnila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Karl Lagerfeld (†85) : Sudba věštkyně se vyplnila

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld (profimedia.cz)

Když se koncem ledna neúčastnil pravidelné přehlídky Chanelu, na které nikdy předtím nechyběl, firma, jejímž byl ředitelem, to odůvodnila tím, že se Karl Lagerfeld (†85) cítí unaven. Pravda byla, bohužel, jinde...

Už tehdy se totiž jeho zdravotní stav prudce zhoršoval. Včera dopoledne jeden z nejvlivnějších módních návrhářů 20. století, jehož jmění přesahovalo čtyři a půl miliardy korun, zemřel v pařížské nemocnici.


Příčina smrti není známa, Lagerfeld však v posledních měsících viditelně chřadl. Rodák z německého Hamburku navrhoval pro řadu celebrit, mj. Madonně (60) či Kylie Minogueové (50) kostýmy k jejich koncertním turné. Nevyhýbal se ale ani práci pro oděvní řetězce a jeho značka Karl Lagerfeld vyráběla i voňavky. On sám ostatně kdysi prohlásil: „Jedna turecká věštkyně mi předpověděla, že uspěju ve světě módy a parfémů.“ Měla pravdu...


Za 13 měsíců zhubl 42 kg!
Charakterizovaly jej dlouhé bílé vlasy stažené do ohonu, tmavé brýle, masivní prsteny a kamenný výraz ve tváři. Lagerfeld však proslul i tím, že v polovině 90. let dokázal během 13 měsíců zhubnout 42 kg! „Prostě jsem se najednou chtěl oblékat jinak,“ vysvětlil. Dietu na tělo mu vytvořil lékař Jean-Claude Houdret, z jejich spolupráce pak vzešla kniha Dieta Karla Lagerfelda. V kostce jde o to, že člověk musí po určitou dobu přijímat konkrétní počet kalorií denně.

Víte, že...
...Lagerfeld dělal tajnosti kolem svého data narození, není tedy úplně jasné, kolik mu vlastně bylo. Obecně se pracuje s datem narození 10. září 1933, byť on sám se dělal o pět let mladším.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.