Rozloučení s Vorlíčkem (†88): Vztek slavných na pohřbu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rozloučení s Vorlíčkem (†88): Vztek slavných na pohřbu...

Pohřeb režiséra Václava Vorlíčka (†88) navztekal jeho přátele.
Pohřeb režiséra Václava Vorlíčka (†88) navztekal jeho přátele. (Foto ara)

Byl jednou z našich posledních režisérských legend. Přesto Václavu Vorlíčkovi (†88) nebylo dopřáno důstojného rozloučení. Smuteční obřad ve strašnickém krematoriu totiž trval pouhých 20 minut. Jeho kolega a hlavně dobrý kamarád Zdeněk Zelenka (64) se zlobí. A nejen on.

„Rozlučka s velkými českými osobnostmi netrvá nikdy jako běžný pohřeb, ale aspoň hodinu. A Václav Vorlíček mezi takové osobnosti nepochybně patří. Neumím si toto nedopatření vůbec vysvětlit,“ řekl deníku Aha! Zelenka, který měl i proslov nad rakví.
„Je to nehorázné,“ přizvukoval Pavel Trávníček (68) alias princ ze Tří oříšků pro Popelku. „Dvacet minut pro Václava Vorlíčka, to je opravdu směšné! I hodina by byla málo,“ přidala se i Xenie z Arabely Dáda Patrasová (62), která dorazila s bratrem Vladimírem Novákem (72).

„Cože? Dvacet minut? Tak to je v háji! Já točím, ale počítal jsem a tím, že až skončím, stihnu do Strašnic ještě doběhnout,“ bědoval Rumburak Jiří Lábus (69). „To mě ale dost mrzí. Vorlíčkovi jsem vděčný za mnoho, chtěl jsem mu říct sbohem...“ dodal do telefonu.

Mluvil jen Zelenka aneb Špetka hořkosti

Dvacetiminutová rozlučka bohužel odradila mnoho Vorlíčkových kolegů, herců a přátel. Škoda. Byl by to jinak zajisté pohřeb hodný divadelního představení. Takhle stačil promluvit pouze Zelenka a i hudební doprovod byl velmi skromný. Zazněla jen orchestrálka z Arabely a dvě skladby ze Tří oříšků. Když si vzpomeneme na davy, které přivábil do strašnického krematoria pohřeb autora filmové hudby Karla Svobody (†69), Popelčin otec Vorlíček se tam nahoře usmívá určitě se špetkou hořkosti...

 Patrasová oplakává zesnulého Vorlíčka (†88): Xénie nemohla ani mluvit!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Gejza
15. 2. 2019 • 09:23

Trochu mě děsí co si autor článku představuje, ze nastává po smrti. To ze duše opustí tělo a čeká za komínem krematoria na to, jak moc velkolepý bude pohřbení těla, které právě opustila je opravdu velmi nezralá představa úplně nevědomého člověka. Rozloučení se zemřelým se přece týká živých lidí a ne mrtvých. A pokud opravdu potřebuji se dotyčným rozloučit dělám to přece ve svém srdci. A pokud k tomu potřebuji být na obřadu a sdílet svůj smutek s ostatními lidmi tak dotyčný obřad prostě navštívím a nevymlouvám se na to, že ho někdo zkrátil. Pan Vorlíček, jako každý na této planetě prožil svůj život, spoustu věcí se naučil, stal se světlem a tato energie naštěstí vůbec neřeší, jestli bylo tělo v obřadní síni 10, 20 nebo 80 minut. Přejme mu společně odpočinout od náročné cesty a přípravu na další, pokud ho čeká .

janapi
14. 2. 2019 • 08:06

Když by jste sledovali pořádně tisk i v tom bulváru - tak původně byl sál blokován na hodinu - jenže den před obřadem prý správa krematoria prohlásila-že by její zaměstnanci neměli dostatek času připravit další rozloučení a proto u p.Vorlíčka je nutno zkrátit obřad i z klasických 30 minut na 20...bohužel kdo pak měl následovat-sděleno nebylo!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.