Čeká nejstaršího českého poslance Schwarzenberga (81) operace? Zradilo ho srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Čeká nejstaršího českého poslance Schwarzenberga (81) operace? Zradilo ho srdce!

Kníže Karel Schwarzenberg (80) během rozhovoru pro AHA!
Kníže Karel Schwarzenberg (80) během rozhovoru pro AHA! (Blesk)

Nejstarší poslanec Karel Schwarzenberg (81, TOP 09) leží opět v nemocnici. Tentokrát ho zradilo srdce, takže lékaři uvažovali i o nutném operačním zákroku.

Ačkoliv se čestný předseda TOP 09 v minulých týdnech účastnil politického života, bylo na něm znát zadýchávání a pomalejší chůze. Minulý týden proto byl krátce v nemocnici, aby mu lékaři odvodnili organismus. Teď je ale ve špitále znovu.

„Bohužel je to pravda. Ano, jsem v nemocnici. Se srdcem,“ potvrdil Schwarzenberg deníku Aha! přímo z lůžka. Co konkrétně ho trápí, ale neprozradil. „Já se o to nestarám, to je na nich,“ odpověděl vyhýbavě a dodal, že lékařům plně důvěřuje a prý jim do toho nekecá. S úlevou pak přiznal, že se lékaři zatím rozhodli pro konzervativní léčbu. „Zdá se, že operace přece jen nebude nutná, i když to tak nějaký čas vypadalo,“ dodal s tím, že si v nemocnici poleží asi dva týdny.

Schwarzenberg v září ve Sněmovně zkolaboval a na podzim pak přestál hned dvakrát zápal plic. Ten byl virového původu, a tak nezabírala ani antibiotika. Nakonec se politik ze zdravotních trablů vylízal přesně tak, jak v listopadu svým odpůrcům vzkázal: „Prozatím ještě zgrejznout nehodlám.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.