Nečekaná rána: Žilková přišla o práci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nečekaná rána: Žilková přišla o práci

Pracovní nabídka, v kterou doufala, se rozplynula.
Pracovní nabídka, v kterou doufala, se rozplynula. (Foto herminapress.cz )

Nechtěla hlavně sedět s rukama v klíně. A k tomu se teď bohužel schyluje. Veronika Žilková (57) totiž přišla o slibovanou práci v Izraeli, na kterou se upnula poté, co se přestěhovala se svým mužem Martinem Stropnickým (62), jenž je tam velvyslancem.

V Praze učila na Mezinárodní konzervatoři, šéfovala tam i hereckému oddělení, hrála v Činoherním klubu a pendlovala mezi dalšími divadly. Nad tím vším kvůli rodině ale mávla rukou a z profesně vytížené ženy se stala paní velvyslancovou v Izraeli. Aby svou energii nemusela investovat jen do domácnosti, přivítala s nadšením nabídku Českého centra nastoupit do kanceláře a pomáhat tam s kulturní agendou spojenou s drobnější administrativou.


„Bylo by to na půl úvazku asi za čtrnáct tisíc korun měsíčně,“ nechala se Veronika slyšet loňský rok. Deníku Aha! se teď svěřila, že to ale nakonec nevyšlo. „To pracovní místo v Jeruzalémě České centrum nakonec zrušilo. Byla to kdysi jen nezávazná nabídka,“ přiznala. A aby se neukousala nudou, začala podle dostupných informací vyučovat rodný jazyk dvou až sedmileté děti přímo v jejich rezidenci. Samozřejmě zcela zadarmo.


Z manželčiny nečinnosti měl obavy i Stropnický. „Ze zkušenosti vím, že je v zahraničí dobré umožnit ženě pracovat. A pokud možno v oboru. Veronika je hodně vitální, má energii a nápady,“ dodal Stropnický.


Čaruje v kuchyni
Žilková před pár dny odletěla do Česka. „Momentálně jsem tady na pár týdnů, jezdím po divadelních zájezdech s představením Čarodějky v kuchyni,“ popsala, čím aktuálně žije.

Veronika Žilková o Dolinové: Míša mě 10 let živila! A teď máme další kšeft!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pavucinka
11. 2. 2019 • 13:50

O místo v administrativě je jsitě zájem, takže není sama, kdo by to bral. Možná by nedostala ani práci v kuchyni nebo při úklidu. Nemyslím urážlivě, ale tak to je.....Doufala, že má známé jméno, ale asi kvůli ní vybudovali nové pracovní msíto a to je správné. Tady by se taky měla pracovní msíta úřčedníků rušit, jak se přčedesílalo, ale nenaplnilo.

nemocna
11. 2. 2019 • 13:19

Dobře jí tak nevážila si všechnu práci tady u nás chtěla se ukázat ve světě a být paní velvyslantkyní a vše hodila za hlavu práci, rodinu, zvířata, dceru donutila se odstěhovat s nimi tam a chodit tam do školy i když nechtěla, matku hodila do ústavu i když by měla být poslední roky života možná měsíce s ní, pejsek chudák nepřežil cestu, Agáta byla na operaci a ani za ní nezašla, nepohlídala vnuka a vnučku, dříve byla pro všechny a všechno, adoptovala cizí děti vychovala ted myslí jen na sebe, chce si užít ted sama s manželem dobře ale odepsat rázem vše ostatní? to se tak nedělá, obzvlášt s maminkou na sklonku života

Zyxr
11. 2. 2019 • 12:36

Zde píšou samí inteligenti

blamal
11. 2. 2019 • 08:45

Ta kr.ůta a jej famiglie nikoho nezajima, zaplatbuh ze odtahli i se stranickym turistou; skoda jen, ze si svou profesni neschopnosti a schonosti lezt do zadnic mocnych vyslouzil Stropnicky zrovna tenhle dulezity post, kde by mel byt clovek inteligentni. No, cert to vem, hlavne ze jsou pryc, nikomu nechybeji, tak proc se furt ta spindira snazi cpat se do ceskeho bulvaru? A kolik za tenhle piar blabol o nicem zas autor dostal?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.