Návrat legendárního muzikálu: Koukněte, jak se (ne)změnily jeho hvězdy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Návrat legendárního muzikálu: Koukněte, jak se (ne)změnily jeho hvězdy...

Premiéra muzikálu Janka Ledeckého Galileo.
Premiéra muzikálu Janka Ledeckého Galileo. (Blesk:Karel Kopáč)

Stejný scénář, hudba i příběh. Bezmála na den přesně se po 16 letech na pražskou muzikálovou scénu vrátil legendární muzikálu Galileo z pera Janka Ledeckého (56). Skoro všichni ti, co u toho kdysi byli, do toho naskočili znovu. A takhle se změnili!

U někoho museli upravit kostýmy, u jiného zakrýt pár vrásek. Původní sestava, kterou do Galilea angažoval Ledecký, se ale moc nezměnila. „Je to klasické déjà vu aneb jak vstoupit do stejné řeky, ale na jiném místě. Všichni jsme se shodli, že nám připadá, jako by ta derniéra byla předevčírem. Takovou pozitivní energii, která se zrodila v divadle Hybernia už při první zkoušce, jsem ještě nezažil,“ řekl Aha! nadšeně Janek, který muzikálu vdechl před šestnácti lety život.

„Vůbec jsem nebyl nervózní. Od první zkoušky to všichni zpívali skvěle, nikdo si nepotřeboval pomáhat papírem v ruce. Takže jsem spíš povzbuzoval, než kritizoval. Čtrnáct dní jsme dřeli choreografii,“ vysvětlil zpěvák a skladatel s tím, že s režisérem Šimonem Cabanem (55) pozměnil jen první číslo, do kterého přidal choreografii. Z původní sestavy chybí jen zesnulý Petr Muk (†45), který si před osmi lety sáhl na život.

Laurinová a Vojtek: Opět spolu

Obnovený Galileo svedl dohromady i bývalé partnery Josefa Vojtka (53) a Sabinu Laurinovou (46), kteří spolu mají dceru Valentýnku (16) a rozešli se rok po tehdejší premiéře. „Jsem moc ráda, že se spolu potkáváme,“ řekla Aha! herečka. „Jsme úplně v pohodě, každý máme svůj život, už to neřešíme. Valentýnka byla nadšená, že viděla maminku a tatínka společně na jednom jevišti. Tatínek byl za toho zlého, maminka za tu dobrou, takže super,” vtipkoval rocker.

 Na video s Ivanou Chýlkovou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.