Rottrové, Bobkovi a spol. napsal stovky hitů: Autor Sladkého mámení Poštulka uklouzl na sněhu a LEŽÍ V KÓMATU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rottrové, Bobkovi a spol. napsal stovky hitů: Autor Sladkého mámení Poštulka uklouzl na sněhu a LEŽÍ V KÓMATU

Vladimír Poštulka
Vladimír Poštulka (Blesk – Martin Pekárek)

Napsal stovky hitů včetně slavného Sladkého mámení z Komedie století S tebou mě baví svět. Toho, který nazpívala Helena Vondráčková pro Zdenu Studénkovou. Textař Vladimír Poštulka (75) upadl koncem loňského roku na své chalupě v jižních Čechách do kómatu a situace se nelepší.

Je to už šest týdnů, co uklouzl na sněhu a uhodil se do hlavy. Manželka Eva okamžitě volala sanitku, která Vladimíra odvezla do nemocnice v Českých Budějovicích. „Museli mu odsát rozsáhlý hematom, který tlačil na mozek,“ svěřil deníku Aha! očitý svědek události. Textař ale o operaci ani nevěděl, byl v kómatu. Eva Poštulková nechala po zákroku manžela převézt do pražské Nemocnice Na Homolce.

Podle informací Aha! tady autor písní jako Nedělní ráno, Bludička Julie, Veď mě dál, cesto má leží stále. Lékaři považují jeho stav za velice vážný. „Nedokážou mi říct, co bude dál,“ svěřila se už před časem manželka Eva. Přátelé, mezi něž patří i zpěvačky Hana Zagorová (72), Marie Rottrová (77) či Marta Kubišová (76), pro které Poštulka mj. také psal, se o něho navíc strachují. „Nevíme, co s Vladimírem je, ani kde je, protože jeho žena je vyděšená a nekomunikuje,“ řekl deníku Aha! jeden z přátel, který si nepřeje být jmenován.

Poslední zápis

Vladimír Poštulka je nejen uznávaný textař a spisovatel, ale také znalec dobrého jídla. Jeho blog, při jehož čtení se jeho příznivcům vždycky sbíhaly sliny, osiřel. Poslední zápis skvělého gurmeta-kritika je z 30. prosince loňského roku. Psal lákavě o proslulé rybí dobrotě zvané Cioppino.

 

Autor hitu Sladké mámení Poštulka tvrdí: Proslavil jsem i Zdeňka Pohlreicha!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.