Hvězda detektivky Případ dvou básníků Viktor Preiss: POSLEDNÍ ROLE V ŽIVOTĚ?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hvězda detektivky Případ dvou básníků Viktor Preiss: POSLEDNÍ ROLE V ŽIVOTĚ?!

Viktor Preiss
Viktor Preiss (Zbyněk Pecák)

Před třemi roky se rozhodl, že odejde do
penze. Jak řekl, tak udělal – i když jen napůl... Na divadelní prkna si už Viktor Preiss (71) nestoupl, před kameru se ale ještě postavil. Teď ovšem naposled.

Herec se podle svých slov věnuje hlavně rodině, výletům a čas tráví i se štětcem v ruce jako ilustrátor knih. K hraní na jevišti se bývalý člen Divadla na Vinohradech opravdu nehodlá vrátit. A pomalu končí i s filmovým herectvím.

Labutí píseň

Komisař Vašátko ze série detektivních případů podle bestsellerů Hany Proškové (†77), které teď každou neděli večer vysílá ČT1, se tak zřejmě stane jeho labutí písní. „Vašátko jde do důchodu a chce mít od všeho klid. Na konci dokonce i rybaří. Já už v částečném důchodu jsem, to je docela dobrá ironie na konec,“ řekl deníku Aha! oblíbený herec.

Poslední případ

Poslední vraždu bude Vašátko s malířem Horácem v podání Davida Matáska (55) řešit příští neděli. Případ dvou manželek bude jeho definitivně posledním případem. „Jsem za tuto roli opravdu rád. Byla to plnohodnotná práce,“ řekl Preiss uznale. „S paní r e ž i s é r k o u jsme dlouholetí přátelé. Ona je opravdu svědomitá a práce s ní je přínosná, proto jsem na to kývl,“ dodal.

Odchází i režisérka

S Viktorem Preissem se loučí také režisérka Lucie Bělohradská (64). „Je to tak, mám už nárok na důchod,“ říká Bělohradská, která Preisse režírovala nejen v televizi, ale také v divadle. Na Vinohradech před lety společně nastudovali Albeeho hru Pobřeží.

Matásek: Problém s Poldou

Preissova parťáka Davida Matáska nechtěla režisérka do nových případů obsadit kvůli jeho roli v primáckém seriálu Polda. „Nakonec se to povedlo,“ říká Lucie Bělohradská.

 Vystřiženo z GEN: Jak chtěl Preiss měnit Vlastu Fabiánovou



Přečtěte si
josefvyskoc
4. 2. 2019 • 08:44

To je ale mražoun, z toho zamrazí !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.