5 NEJ prezidentského plesu: Nuda na Hradě? Ani náhodou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

5 NEJ prezidentského plesu: Nuda na Hradě? Ani náhodou!

Miloš Zeman na reprezentačním plesu na Hradě (1.2.2019)
Miloš Zeman na reprezentačním plesu na Hradě (1.2.2019) (Foto Blesk - Jakub Poláček)

Vzpomínka 
na Munzara, který nechtěl metál

„Pevně věřím, že teď to, co v životě (Luděk Munzar, pozn. red.) dokázal, je pramenem inspirace pro mnoho dalších herců, a protože to nebyl jenom velký herec, ale i velký člověk, tak je to pramen pro inspiraci i pro mnoho dalších lidí,“ řekl prezident Miloš Zeman (74) na začátku pátečního plesu. I když slavnému herci v den jeho pohřbu vzdal hold, úcta nebyla vzájemná. Když v roce 2016 na veřejnost prosákla informace, že by Munzar mohl dostat od hlavy státu vyznamenání, herec naznačil, že by metál od Zemana nepřijal.

Prezident 
ve Hvězdné pěchotě

„Na začátek provedu svoji milou ženu na melodii Valčíku na rozloučenou. A společně si můžeme zavzpomínat i na slova, která jsou údajně ve skotštině, nikoliv v angličtině. A nyní se opřete do opěradel svých židlí a poslyšte můj zpěv,“ upozornil Zeman a před hosty skutečně zapěl část skotské lidové písně Auld Lang Syne. Styl jeho zpěvu měl obdobu snad jen v tom nejvtipnějším z televizní soutěže zpěváků –﷯ Hvězdné pěchotě.

Bouček volal na Hrad

Cesta Libora Boučka (38) k moderování plesu na Pražském hradě vedle překvapivě přes utahování si z hlavy státu. V jedné soukromé rozhlasové stanici totiž pravidelně uváděl pořad, ve kterém vedl fiktivní rozhovory, ve kterých místo se skutečným prezidentem hovořil s imitátorem jeho hlasu. Jenže prezident ﷯Zeman ﷯projevil jistou míru ﷯smyslu pro humor. V jednom z dílu pořadu na zcela zaskočeného moderátora﷯ promluvila samotná hlava státu. Z rozhovoru byl nakonec patrný vzájemný respekt. Je možné, že vše s moderováním plesu začalo tak, že si Bouček opět spletl číslo a zavolal na Hrad, kde zrovna sháněli pro Alex Mynářovou (35) spolumoderátora akce.

Nejhorší okamžik 
Moniky Babišové

Rafinovaným způsobem se ubránila tanci s Milošem Zemanem premiérova manželka. Na plese to popsal samotný prezident: „Řekl jsem paní Monice Babišové (44), že ji čeká nejhorší okamžik v jejím životě, až ji vyzvu k tanci. Ale dnes se vymluvila, že má dlouhé, splývavé šaty, a že tančit nebude. A jak znám české novináře, vím, že to budou interpretovat tak, že naše přátelská spolupráce s Andrejem Babišem tímto skončila. Není to pravda,“ rýpl si Zeman tradičně do médií.

Sokyně si sedly 
vedle sebe

Jedním z překvapení plesu bylo, že vedle sebe usedly dvě ministryně, které se zrovna dvakrát nemusejí. Shodu hledají Jana Maláčová (37, ČSSD) s Alenou Schillerovou (54, za ANO) někdy obtížně. Jednou se dokonce Maláčová na Twitteru ohradila proti hrozící »krádeži« zásluh za zvýšení minimální mzdy, o které usilovala. Proč zasedací pořádek na plese byl zvolen tak, aby obě soupeřky o politické výsluní usedly vedle sebe? Mohlo za tím být i očekávání, že ministryně při uvolněné atmosféře společenské akce najdou společnou řeč.



Přečtěte si
oldedek
3. 2. 2019 • 14:38

"Deset tisíc za lístek a v tombole večeře se Zemanem..." Chtěl jsem si jít s tetou Zemanů taky skočit ale pak jsem si uvědomil, že při tom svém štěstí bych mohl vyhrát večeři se Zemanem i s jeho vtipnými povídačkami a tak jsem to raději vzdal ... Prý mu páchne z úst a strašně mlaská - no mám to zapotřebí ...?!?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.