Mrkvička alias poručík Stejskal: Osmdesátiny na pokraji sil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mrkvička alias poručík Stejskal: Osmdesátiny na pokraji sil

Mrkvička oslavil 80!
Mrkvička oslavil 80! (Reprofoto ČT)

Představitel poručíka Stejskala ze seriálu Třicet případů majora Zemana nebo žokej Janýr z Dobré vody Ladislav Mrkvička oslavil v sovotu 80. „Žádná oslava se nekoná.  Není co slavit. Že jsem po všech stránkách nemožný? A k ničemu?” řekl smutně oslavenec, když mu redaktoři Aha! gratulovali den před jubileem.

„Jsem starý, mrzutý a nemocný,” pokračoval Mrkvička, kterého už nějaký čas sužuje Parkinsonova choroba a deprese. „To víte, že bych rád hrál, a jak! Ale nejde to! Celý se klepu. Vždyť říkám, jsem prostě k ničemu, nemám sílu,” zdůraznil znovu herec. Malá oslava ho ale přece jen čeká.

„V kruhu rodinném a velmi úzkém. Žádná trachtace,” okomentoval s tím, že samozřejmě bude rád, když si na něho nějaký ten kolega nebo kamarád vzpomenou.

„Mrkvičkovi že bude 80? No podívejme se! Naposledy jsem mu posílala telegram ke čtyřicátinám, a to jsem vážně netušila, že tady na tom světě zvládne ještě jednou tolik,” řekla Aha! spisovatelka a herečka Ivanka Devátá (83), která svého času s Mrkvičkou žila. Dokonce se chtěli i vzít a Mrkvička tehdy jen o vlásek unikl nakládačce od Josefa Vinkláře (†76). 

Celý článek najdete v tištěné verzi nedělního Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.