Plánoval vraždu výbušným pásem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Plánoval vraždu výbušným pásem!

Zabít ženu chtěl výbušným pásem.
Zabít ženu chtěl výbušným pásem. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, ara)

Přítelkyně (48) mu dala kopačky, jenže v jeho domovině si něco podobného žena nedovolí. Egypťan Mustafa (32) žijící v Brně se rozhodl, že urážku své cti potrestá vraždou. 

„Požádal A. J. o opatření zbraně, případně výbušného pásu,“ řekla Aha! Eva Angyalossy, mluvčí Krajského soudu v Brně, který v únoru bude děsivý případ řešit.
Cizinec naplánoval pomstu do detailů. Příteli se svěřil, že hodlá zablokovat vůz exmilenky, odvléci ji na neznámé místo a natočit video, ve kterém se mu přizná k nevěře. Poté by ji usmrtil. Ba co víc, chtěl zavraždit i nového soka (48) v lásce. Následně měl v plánu uprchnout z Vídně do své vlasti.


Tragédii zabránil Mustafův známý. Když zjistil, že Egypťan myslí svou pomstu smrtelně vážně, řekl vše brněnským kriminalistům. „Za vraždu ve stadiu pokusu hrozí cizinci až 20 let vězení,“ dodala mluvčí soudu.

Otázka cti!?
„Podobná událost je v jeho končinách otázkou cti, žena je jeho majetkem, může rozhodovat o jejím osudu. Jiný kraj, jiný mrav. Pro naše poměry to pochopitelně není polehčující okolnost,“ řekla k případu soudní znalkyně z oboru psychiatrie Marta Holanová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.