Aha! pomáhá: Smolař Benny hledá rodinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Aha! pomáhá: Smolař Benny hledá rodinu

Benny v útulku vyhlíží nového pána...
Benny v útulku vyhlíží nového pána... (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Už tři čtvrtě roku vyhlíží nový domov v tachovském psím útulku U Šmudliny krásný šestiletý kříženec Benny. V útulku se přitom tento veselý a bezproblémový pes ocitl už podruhé během svého života, a to jen proto, že nezvládal pobyt v bytě. 

Bennyho život je jako na houpačce – chvíli skvělý, chvíli smutný. Jako dvouletý byl adoptován z plzeňského útulku, jeho nová rodina se o něj vzorně starala, žil v domku se zahradou, kde mu nic nechybělo. Jenže jeho panička vážně onemocněla a rodina se rozhodla přestěhovat do bytu v rodné Ostravě. Benny zvyklý na zahrádku to tam ale nezvládal psychicky, proto ho nakonec s těžkým srdcem předali do útulku.


Z Ostravy do Tachova
„Pán si ověřoval, jak to v útulcích chodí, a i když už bydlel na druhém konci republiky, přivezl nakonec Bennyho k nám, protože náš útulek se mu zalíbil,“ řekla jeho provozovatelka Gabriela Jägrová, která teď společně s kolegy hledá pro Bennyho nový domov. Potřeboval by rodinný dům se zahradou, a hlavně majitele, kteří mají čas na aktivního psa a umí se starat o dlouhosrsté plemeno. Benny se musí udržovat pravidelným koupáním a česáním. „Je to úžasný, aktivní pes, veselý, s neuvěřitelnou energií a stále dobrou náladou, který si nový domov opravdu zaslouží,“ řekla Jägrová.


Fungují už 13 let
Psí útulek U Šmudliny v Tachově, který slouží pro opuštěné a týrané psy, funguje 13 let. Je to městský útulek, který má jeho provozovatelka Gabriela Jägrová v nájmu. Na vše si vydělávají sami. Mají 11 venkovních a dva vnitřní kotce pro 15 až 17 psů a díky přátelům, kteří s nimi spolupracují, mají i pro pejsky z bytů zajištěné dočasné péče.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.