I jídlo je vášeň: Česnekové steaky s bylinkovo-limetovým máslem
POTŘEBUJETE:
4 steaky z hovězího zadního
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
mletý pepř
mletý koriandr
sůl
½ svazku směsi bylinek (pažitku, kerblík, kopr…)
125 g změklého másla
½ lžičky celého růžového pepř
Česnek oloupeme a nasekáme najemno, smícháme s olejem a, mletým pepřem a koriandrem. Směs vetřeme do steaků a necháme 2 hodiny marinovat. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky nasekáme nadrobno. Z limety nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, vše utřeme se změklým máslem, solí a pepřem. Nakonec vmícháme mírně rozmačkané kuličky růžového pepřem a máslo v zakryté nádobě dáme do chladu. Na velké těžké pánvi, vložíme do ní marinované steaky a minutu je zprudka opékáme. Pak je osolíme a znovu je opékáme 2 – 3 minuty na každé straně. Zabalíme do alobalu a necháme dojít. Podáváme s bylinkovým máslem a hranolky.
Více nejen valentýnských receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.