I jídlo je vášeň: Tatarák z tuňáka s avokádem a zázvorem
POTŘEBUJETE:
200 g steaku z tuňáka
100 g avokáda
½ lžičky strouhaného zázvoru
¼ šalotky
2 lžíce citronové šťávy
chilli koření
sezam
sójovou omáčku
mořskou sůl
mletý pepř
olivový olej
pažitku
Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, zázvor oloupeme a nastrouháme. Očištěný filet z tuňáka nakrájíme na malé kostičky. Smícháme se zázvorem, lžičkou sezamu, nasekanou pažitku, chilli a lžící citronové šťávy. Zakápneme lžičkou oleje a sójové omáčky, dochutíme solí a pepřem. Připravený tatar vytvarujeme pomocí formičky, ozdobíme avokádem, chilli nebo pažitkou a podáváme s opečenou bagetkou.
Více nejen Valentýnských receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.