Princezna Angelína: Proč se vrátila před kameru?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Princezna Angelína: Proč se vrátila před kameru?!

Dana Bartůňková
Dana Bartůňková (FTV Prima)

Pohádka S čerty nejsou žerty ji proslavila a pohádkové schopnosti představitelka princezny Angelíny také má. Díky roli kartářky v seriálu Krejzovi Dana Bartůňková (61) prozradila, že nahlíží do budoucnosti i mimo kamery.

Naposledy se objevila před kamerou v malé roli ve Vánočním Kameňáku před čtyřmi roky. Včera se divákům Krejzových představila jako kartářka Davidová. „To víte, že se mě pan režisér ptal, zda umím ty karty míchat a jestli jsem je někdy vykládala. Odpověděla jsem mu, že samozřejmě, protože jsem se ptala kamarádky, která se tím zabývá. Řekla mi, že to každý dělá jinak, takže mi dali hromadu karet – a dělej,“ přiznává herečka se svým typickým smíchem.

„Mám kamarádky, které mě k tomu přivedly a tvrdily mi, že mám nějakou auru, se kterou bych měla pracovat. Takže na výklady karet a podobné věci věřím. Jen u toho samozřejmě musíte zapojit vlastní rozum. Je to o instinktu a člověk by ho měl poslouchat. Kdybych se nechala uchlácholit a všemu věřila, tak by to asi dopadlo špatně,“ říká Bartůňková.

A právě karty a žánr seriálu byly také tím, co ji přimělo výjimečně vzít roli před kamerou. „Víte, systém té práce je úplně jiný, než když jsem točila před revolucí. Je to všechno rychlé, scénář dostanete mailem, naučíte se to, a hned od toho a další...“ prozradila herečka.

O nabídky na role ale nouzi nemá. „Neustále mě lákají do různých epizodních rolí, ale odolávám. Jsem ze staré školy, takže si trošku dávám bacha, co by mě bavilo, a nejdu do všeho. Krejzovy jsem vzala ráda, líbí se mi. V plejádě těch neustálých ordinací a vražd jsou svěží seriálový vánek. Tady tu kartářku jsem si střihla za jeden den. Přitáhne mě Kaira, já všem vykládám karty a zblbnu celou domácnost,“ dodává Bartůňková.

Nejhranější autorka v České republice?

Jako autorka a režisérka večerních i dětských představení Dana Bartůňková vystupuje po celé České republice se svou divadelní společností a s partnerem Jiřím Sequensem mladším (58) se zabydleli v Metropolitním divadle v Praze. „Mám spoustu práce, píšu, režíruju. Prý jsem nejhranější autorka v České republice,“ tvrdí princezna Angelína.

Trapas s maskou

„Samozřejmě, že mě lidi poznávají. Děti si chodí po představení pro podpis i s rodiči. Mají u sebe vytištěnou fotografii Angelíny. Jednou se mi dokonce stalo, že se na mě to dítě tak podivně koukalo a nakonec se mě zeptalo, zda jsem při natáčení pohádky měla masku. Logicky, čas běží a děti jsou krásně upřímné a nemůžete se na ně zlobit,“ svěřila se smíchem herečka.

 Angelína z pohádky S čerty nejsou žerty: Jak vypadá po 30 letech?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.