Kajínkův synovec (37) u soudu tvrdil: Útočil jsem kvůli schizofrenii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kajínkův synovec (37) u soudu tvrdil: Útočil jsem kvůli schizofrenii!

Synovec Jiřího Kajínka Patrik R. jde k soudu
Synovec Jiřího Kajínka Patrik R. jde k soudu (Jitka Pecharová - Blesk)

Nožem do krku řízl chlapečka (2). Pak do hrudníku bodal jeho tátu (42), který ho bránil. U soudu byl ale včera synovec omilostněného Jiřího Kajínka Patrik R. (37) samá lítost. Za incident prý může jeho duševní nemoc.

Incident se stal před půl rokem v obci na Chrudimsku. Patrik R. zaútočil nožem na část rodiny v bytě své matky, kde s ním jako podnájemníci žili dva dospělí se čtyřmi dětmi. Nejprve hrozil podříznutím dívky (3), pak do krku řízl jejího brášku (2). Poté pobodal na hrudníku chlapcova otce (42). Oba útok přežili.

„Je mi to líto. Já si to nepamatuju. Kdybych byl při smyslech, neudělal bych to,“ řekl u soudu Patrik R. Ten tvrdí, že jeho jednání ovlivnily psychické potíže způsobené epilepsií a schizofrenií. Původně čelil obvinění z dvojího pokusu o vraždu. Protože ale lékaři zjistili, že vraždil v nepříčetnosti zfetovaný, měl by být potrestaný jen za přečin opilství.

Dítě žije, otec umírá

Chlapcův otec sice útok přežil, později se ale zranil při pádu do šachty. Je v kómatu a vyhlídky na přežití jsou podle lékařů špatné.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.