Kantor matematiky a angličtiny. Pět měsíců vodil školu za nos: Učil s padělaným diplomem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kantor matematiky a angličtiny. Pět měsíců vodil školu za nos: Učil s padělaným diplomem!

Jaroslav K. vyučoval matematiku a angličtinu.
Jaroslav K. vyučoval matematiku a angličtinu.  (﷯Foto Aha! – Jakub Poláček, ssars.cz)

Žáci ho měli rádi, moc je toho ale prý nenaučil. Nebylo divu. Jaroslav K., který téměř pět měsíců působil jako kantor na Střední škole služeb a řemesel ve Stochově na Kladensku, se celou dobu oháněl falešným diplomem!

Jaroslav K. nastoupil jako učitel matematiky a angličtiny loni v září. Byl aktivní a působil nejen sebevědomým, ale i fundovaným dojmem. „Ve škole založil i pěvecký sbor Harmony, který sám vedl.Naposledy s ním vystoupil 1. prosince na rozsvícení vánočního stromu,“ řekl zdroj Aha! 

Moc prý nenaučil

„Snažil se být kamarádský, ale moc toho nenaučil. O hodině nám vždycky rozdal pracovní listy, ty jsme vyplnili a tím to skončilo,“ popsal Aha! student školy. Háček byl ale v tom, že kantor neměl pro to, aby učil děti, vůbec žádnou kvalifikaci. Když nastupoval, předložil padělaný vysokoškolský diplom. „Ředitelka se marně snažila z něj vydolovat tzv. doložku k diplomu s přehledem výuky. Pokaždé měl nějakou výmluvu, proč ji nemůže ukázat,“ popisoval Aha! zdroj.

Padák na hodinu

Ředitelce školy před pár dny došla trpělivost a existenci vystudovaného pedagoga Jaroslava K. si ověřila přímo na vysoké škole. Ukázalo se, že nikdo takový neexistuje. Povedený kantor dostal okamžitě hodinovou výpověď. „Mohu vám potvrdit, že pan K. u nás učil a rozvázali jsme s ním pracovní poměr dohodou. Více to nechci a nebudu komentovat,“ uvedla ředitelka školy Jaroslava Pichová.

Inspekce: Je to případ pro policii

„V obecné rovině lze říct, že pokud škola nemůže sehnat po nějaký čas kvalifikovaného pedagoga, může se stát, že na přechodnou dobu přijme člověka, který nemá odpovídající kvalifikaci. Jestliže se však někdo od počátku prokazuje falešným vysokoškolským diplomem, je to případ pro policii,“ konstatoval mluvčí České školní inspekce Ondřej Andrys.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.