Jihlavu připravila o 330 000 Kč: Úřednice (34) kradla jako straka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jihlavu připravila o 330 000 Kč: Úřednice (34) kradla jako straka

Magistrát města Jihlavy.
Magistrát města Jihlavy. (Foto ara)

Do práce chodila úřednice (34) jihlavského magistrátu jako do banky. Městskou kasu připravila o 330 tisíc. Prachy si dokázala domů bez povšimnutí odnášet dlouhých 11 měsíců.

„Na takové selhání jednotlivce není lehké přijít. Nadřízený běžně nemá velkou šanci je zaznamenat,“ tvrdí primátorka Jihlavy Karolína Koubová (Fórum Jihlava). Kontrolní mechanismus úřadu tak zřejmě naprosto selhal.

Úřednice Czech Pointu byla v insolvenci. Tu na ni uvalil žďárský exekuční úřad. „Neměla vůbec přijít do styku s penězi. Příjmy do pokladny vykazovala, ale peníze si ponechala. Jen za letošní leden to mělo být ještě přes čtyři tisíce korun,“ řekl Aha! zdroj z radnice.
Poté, co to prasklo, měla peníze vrátit do minulého pátku. „Všechny neodvedené peníze jsou zpátky v městsképokladně. S paní jsme se okamžitě rozloučili,“ uvedl tajemník úřadu Evžen Zámek. 

Policie případ zpronevěry zatím nevyšetřuje. „Dotyčná peníze sice vrátila, radnice přesto zvažuje podání trestního oznámení,“ uvedla včera mluvčí jihlavského magistrátu Aneta Hrdličková. Zároveň potvrdila, že prověřují i předchozí roky, zda se zpronevěřená částka ještě nevyšplhá výše.

Primátorka Jihlavy Karolína Koubová chce zlepšit vnitřní kontrolu úřadu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.