Trpké vystřízlivění filmové Borůvky: Proč raději zmizela? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Trpké vystřízlivění filmové Borůvky: Proč raději zmizela?

Postava Štěpána Šafránka z filmové série je pro lékaře z vesnic trochu prokletím
Postava Štěpána Šafránka z filmové série je pro lékaře z vesnic trochu prokletím (Blesk)

Dlouho stála ve stínu své slavné sestry. Přesto i Miroslava Šafránková (60) před kamerou nakonec zazářila. Život filmové hvězdy jí ale nenaplňoval. A tak se najednou po ní skoro slehla zem.

Dlouho se o ní ve světě filmu nevědělo, přestože byla tato tenkrát křehká a drobná blondýnka minimálně stejně půvabná jako její starší sestra Libuše (65), která hrála už od konce šedesátých let, a následně se proslavila v dnes již legendární roli Popelky. Než si Miroslava Šafránková zahrála po boku Pavla Kříže v jednom dílu Básníků, kde ztvárnila jednu ze svých zásadních rolí -  první lásku Štěpána Šafránka Borůvku, objevila se ve filmu také přímo se svojí slavnější sestrou ve smutné pohádce Malá mořská víla.

Větší herecká příležitost ji pak ještě čekala na začátku devadesátých let, kdy si zahrála v pokračování seriálu Arabela právě tuto princeznu, kterou už nechtěla hrát Jana Nagyová. Ale podobně jako její slovenská předchůdkyně, i Miroslava špatně nesla svoji slávu, nechtěla být veřejnou osobou, kterou všichni dokola neustále řeší, a tak raději zvolila cestu anonymity.

Podle webu Šíp se prý dokonce lidí začala bát, myslela si, že ji všichni chtějí kvůli slávě jen využívat. Řešením pak pro ni byl sňatek s bohatým Němcem, za kterým se do jeho země odstěhovala. I když do Čech za svou sestrou samozřejmě občas jezdí, v ústranní se cítí dobře a na herectví už definitivně rezignovala.



Přečtěte si
evalina
2. 2. 2019 • 21:04

Její syn chodil v letech 2000-2006 na Gymnazium JM ... tak s tím Německem je to nějaká mylná informace

soorry
2. 2. 2019 • 17:44

Mirka hrála Robinsonku, ta byla nejdřív. Pak ještě hrála Marunu v Romanci za korunu.

vochomurka
2. 2. 2019 • 17:34

takže je v Německu ja myslím, že žije v Praze už dlouho

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.