Kdo letos získá Oscara? Šanci mají Lady Gaga i »Freddie Mercury«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kdo letos získá Oscara? Šanci mají Lady Gaga i »Freddie Mercury«!

Bohemian Rhapsody. Na celovečerní film by vydala už jen anabáze, jež vznik životopisu Freddieho Mercuryho provázela - počínaje výměnami režisérů uprostřed procesu, konče dramatickými odchody herců z titulní role
Bohemian Rhapsody. Na celovečerní film by vydala už jen anabáze, jež vznik životopisu Freddieho Mercuryho provázela - počínaje výměnami režisérů uprostřed procesu, konče dramatickými odchody herců z titulní role (Twentieth Century Fox Film Corporation)

Tak a je jasno! Americká Akademie filmových umění a věd zveřejnila seznamy filmů nominovaných na Oscary. Čechy silně favorizovaný snímek Bohemian Rhapsody, který byl v Česku vůbec nejnavštěvovanějším filmem roku 2018, je co do počtu nominací od akademiků »až šestý«. 

Má ale pořád naději stát se filmem roku a rovněž Rami Malek (37) může za výkon v roli Freddieho Mercuryho (†45) dostat zlatou sošku za herecký výkon roku. Na nejlepší herečku pak byla za výkon ve filmu Zrodila se hvězda (celkem 8 nominací) nominována i světově proslulá zpěvačka Lady Gaga (32). Galavečer, na němž se Oscary rozdělí, proběhne v Los Angeles 24. února.


Nejvíc nominací
1. Roma 10
1. Favoritka 10
3. Zrodila se hvězda 8
3. Vice 8
5. Černý Panter 7
6. BlacKkKlansman 5
6. Bohemian Rhapsody 5

Herec Rami Malek skvěle vystihl Freddieho Mercuryho vystoupení na koncertě Live Aid:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.